Potpore gospodarstvu

Grad Lepoglava dodjeljuje gospodarstvenicima potpore do 2.000 eura

Objavljeno: 18.07.2023. 18:50

Zadnja izmjena: 19.07.2023. 05:28

Grad Lepoglava dodjeljuje potpore u maksimalnom iznosu do 2.000 eura za poticanje razvoja malog gospodarstva na svom području za ovu godinu, a na javni poziv može se prijaviti najkasnije do 31. srpnja.

U javnom pozivu grada Lepoglave navodi se da se potpore dodjeljuju obrtnicima, trgovačkim društvima, trgovcima, ugostiteljima koji se bave točenjem pića, domaćim radinostima, koji prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 10 radnika, koji su lani imali godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura ili imaju ukupnu aktivu odnosno dugotrajnu imovinu do tog iznosa, a moraju imati registrirano sjedište/prebivalište na području grada.

Potpore se mogu dobiti za kupnju novih strojeva, alata i opreme, vozila za obavljanje primarne registrirane djelanosti, informatičke opreme, namještaja za uređenje poslovnog prostora, za certificiranje te za troškove sjecanja prava na uporabu znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, ISO, HACCO i ostalih znakova izvornosti i zemljopisnog porijekta.

Potpora se odobrava u visini do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos pojedinačne potpore je 2.000 eura.  Poduzetnicima koji se bave trgovinom i točenjem pića, potpora se odobrava u visini do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos sredstava pojedinačne potpore je najviše 700 eura.

Zahtjevi za potporama, s pripadajućom dokumentacijom šalju se do dana objave obavijesti o zatvaranju javnog poziva, a najkasnije do 31. srpnja 2023., i to isljučivo putem pošte, na adresu: Grad Lepoglava, Antuna Mihanovića 12, s naznakom - javni poziv - potpore gospodarstvu, ne otvarati. Zahtjevi će se riješavati po redoslijedu zapimanja i do iskorištenja planiranih sredstava u proračunu grada za tu namjenu, navodi se u pozivu kojeg potpisuje gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari