Grad Lepoglava pomaže donacijama poplavljenima u Općini Slavonski Šamac

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 14.07.2014. 13:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Pozivu Općine Slavonski Šamac, koja je stradala u katastrofalnim poplavama, da joj se pomogne u sanaciji štete i normalizaciji života, odazvao se Grad Lepoglava, čije je izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, posjetilo ovu slavonsku općinu.

Izaslanstvo Grada Lepoglave domasćinima je pritom poklonilo trimer, agregat, koji je doniralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica, te set nogometnih lopti i markera - dar lepoglavske škole tamošnjoj osnovnoj školi.

- Uz pomoć koju smo osobno dopremili ovom prilikom, odmah nakon što su katastrofalne poplave pogodile područja uz rijeku Savu, Grad Lepoglava je Općini Slavonski Šamac i Gradu Petrinji pomogao uplatom novčane pomoći – podsjetio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, istaknuvši kako se Grad Lepoglava, u okviru svojih mogućnosti, odaziva pozivu za pomoć kod elementarnih nepogoda i ne čini to ovom prilikom po prvi puta.

U izaslanstvu Grada Lepoglave koje je posjetilo Slavonski Šamac bili su i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, ravnatelj Osnovne škole Ante Starčevića Lepoglava Ratko Tomić, predsjednik i tajnik DVD-a Kamenica Zorislav Rodek i Mario Canjuga te predsjednik Savjeta mladih grada Lepoglave Mario Žuliček.

Sa svojim su domaćinima razgovarali o mogućnostima buduće suradnje na zajedničkim projektima te suradnji volontera, mladih, škola i vatrogasaca. 

- Prijatelji se poznaju u nevolji, a vi ste se pokazali kao pravi prijatelji – zahvalila je na pomoći načelnica općine Slavonski Šamac - Vera Bošnjak.

Komentari