Grad Lepoglava u projektu širenja širokopojasnog interneta

Objavljeno: 22.01.2015. 14:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Želeći prilagoditi informacijsku infrastrukturu zahtjevima budućeg vremena i osigurati konkurentnost njenih korisnika s područja svojih jedinica lokalnih samouprava, gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Bednja i Klenovnik pokreću zajednički projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu.

S tim u svezi, u Varaždinu je, u nazočnosti župana Varaždinske županije Predraga Štromara, održan sastanak predstavnika navedenih gradova i općina, konzultanata i struke na kojem se razgovaralo o mogućnostima realizacije ovog projekta.

- Projekt je baziran na konceptu korištenja EU sredstava iz strukturnih fondova za lokalne zajednice u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja u takvu infrastrukturu, a koja će biti na usluzi građanima, javnim ustanovama i gospodarstvenicima – pojasnio je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je sastanku predstavljao Grad Lepoglavu.

Uoči sastanka potpisana je suradnja ovih gradova i općina te Varaždinske županije o sudjelovanju u projektu.

- Danas je jedna od poluga gospodarskog rasta i informatičko-informacijska infrastruktura koju moramo razvijati danas da bismo bili konkurentni sutra. Drago mi je da Lepoglava na vrijeme kreće s ovom pričom – istaknuo je tom prigodom Kovač i dodao da se dio optičke mreže već proteže Lepoglavom, pa će kroz nekoliko dana u zgradi gradske uprave proraditi pokazna info-točka za građane koji će se tako moći upoznati s mogućnostima i brzinom širokopojasnog interneta.

Komentari