Grad Novi Marof i Varkom zaključili vodoopskrbu Ključa i Oštrica

Objavljeno: 02.07.2015. 15:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U četvrtak je potpisan Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u obavljanju djelatnosti javne vodoopskrbe na području naselja Ključ i Oštrice između Grada Novog Marofa i Varkoma d.d. Varaždin, koji stupa na snagu 1. srpnja 2015.

Ovim Sporazumom obje strane utvrđuju međusobna prava i obveze u obavljanju djelatnosti javne vodoopskrbe za domaćinstva i pravne osobe naselja Ključ i Oštrice, a u obuhvatu lokalnog vodovoda "Ključ-Oštrice". Djelatnost javne vodoopskrbe Varkom d.d. obavljati će priključenjem na sustav javne vodoopskrbe.

Odmah po potpisu ovog Sporazuma svi korisnici lokalnog vodovoda zaključit će s Varkomom d.d. Ugovor o korištenju usluge javne vodoopskrbe. Prijedlog ugovora korisnicima će narednih dana dostaviti djelatnici Varkoma d.d.

- Postojeće građevine i cjevovodi lokalnog vodovoda "Ključ-Oštrice" nisu udovoljavale minimalnim tehničkim uvjetima za kontinuiranu i kvalitetnu vodoopskrbu i konačno smo tom problemu stali na kraj potpisivanjem ovog Sporazuma. Ovo je korak prema rekonstrukciji cijelog tog vodovoda koja će imati vrijednost oko 7.600.000,00 kuna. U fazi smo pripreme dokumentacije i kandidature te rekonstrukcije za mjeru 7.4.i nadamo se da će proći - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Komentari