Grad o radovima u Fabijanskoj: Radovi su itekako koordinirani

Objavljeno: 02.05.2014. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

U Fabijanskoj ulici u Varaždinu u tijeku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže s priključcima te rekonstrukciji četiristo metara prometnice i uređenju nogostupa.

Iz Odsjeka za poslove izgradnje i održavanja infrastrukture, pri Upravnom odjelu za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoline, odgovorili su kako su radovi organizirani i u potpunosti koordinirani te stanare Fabijanske mole za razumijevanje i strpljenje dok se sve ne završi.

Našoj redakciji javio se stanar Fabijanske ulice Branko Klinec tvrdeći kako su radovi u Fabijanskoj neorganizirani. Kako je rekao, nisu dobili nikakvu obavijest da će se nešto raditi, jedan dio posla još nije završen, a već se počelo s drugim i u ulici vlada potpuni kaos.

>> Stanar Fabijanske tvrdi: Radovi u našoj ulici su neorganizirani

– Ovo je neorganizirano i strašno. Jutros su nas probudili zvukovi bagera i rovanja po cesti, a morali smo odmah sami maknuti tlakavce ispred svoje kuće jer bi nam sve uništili. Ja znam da radnici moraju raditi i oni nisu ništa krivi. Kriva je neorganizacija posla. Oni uopće ne znaju što radi Varkom, Varkom ne zna što radi Colas, nama se uništava ulica, ljudima uopće nisu napravljeni priključci na vodu, a na kraju ćemo sve to mi građani morati platiti i već skupo plaćamo iz vlastitih džepova – rekao je Klinec.

Upit o radovima u Fabijanskoj poslali smo u Grad Varaždin iz kojeg je odgovoreno kako se radi na osnovu zahtjeva V. Mjesnog odbora te da nema govora o neorganiziranosti i nekoordiniranosti posla.

– Sami radovi koji se izvode na terenu su itekako koordinirani. Svaki tjedan održavaju se koordinacijski sastanci s izvoditeljima radova u Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina. Tako je na koordinacijskom sastanku održanom osmog travnja dogovoreno da Varkom krene s rekonstrukcijom vodovodne mreže te su radovi započeli 14. travnja. Isto tako, na koordinacijskom sastanku održanom 29. travnja dogovoreno je da Colas može započeti s radovima na uređenju nogostupa sa zapadne strane ceste jer je Varkom završio s rekonstrukcijom vodovodne mreže, a preostalo je svega pet priključaka za rekonstrukciju sa zapadne strane ceste te da će svi priključci sa zapadne strane ceste biti rekonstruirani do subote, 3. svibnja. Takvim tempom radi se upravo zato da se radovi odvijaju što je moguće brže, a ne da se otegnu na dulji vremenski period od planiranog – rekao je Roberto Krajcer, voditelj Odsjeka.

Prema njegovom objašnjenju, promet u Fabijanskoj ulici nije zatvoren bez obzira na izvođenje radova zato da bi se stanarima omogućio donekle normalan život i za vrijeme izvođenja radova.

– Radovi se planiraju i izvode na način da promet ulicom može teći jednim voznim trakom, što usporava radove, ali je i takva pogodnost omogućena stanarima ulice. Naravno da takva regulacija prometa, uz istovremeno izvođenje radova predstavlja stanje u kojem je otežan svakodnevni život i rad stanara Fabijanske ulice, ali nažalost planiranu rekonstrukciju nije moguće obaviti bez toga – objasnio je Krajcer i zamolio stanare Fabijanske ulice za strpljenje tijekom svibnja, kako bi se planirani radovi mogli obaviti na zadovoljstvo svih.

Javila nam se i predsjednica Vijeća V. mjesnog odbora Nada Rukav-Bogojević koja je također građane zamolila za strpljenje.

- Projekt rekonstrukcije Fabijanske ulice Gradu je predložilo Vijeće V. mjesnog odbora, pa bi bilo logično da je obaviješteno o eventualnim problemima, a nije. Ja ljubazno molim građane da budu strpljivi i tolerantni. Znamo da su bageri bučni i da je prilaz kućama kod takvih radova otežan. No sve će biti dobro kada ulica bude uređena - rekla je Rukav- Bogojević.

Planirano je da se u Fabijanskoj ulici obavi rekonstrukcija cjelokupne vodovodne mreže s priključcima, glodanje postojećeg habajućeg sloja asfalta, sanacija oštećenja od smrzavice, mrežastih pukotina i brojnih prekopa uslijed pucanja cijevi, postava novih rubnjaka sa zapadne strane ceste, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje kolnika novim izravnavajućim slojem asfalta i habajućim slojem asfalta, te uređenje nogostupa sa zapadne strane ceste.

Radove na rekonstrukciji vodovodne mreže s priključcima izvodi Varkom te se isti financiraju iz sredstava naknade za razvoj vodoopskrbne mreže. Radove na rekonstrukciji prometnice izvodi TD Colas kao ugovorni izvoditelj radova na održavanju nerazvrstanih cesta na području Grada Varaždina. Radove na rekonstrukciji ceste financira Grad Varaždin iz Proračuna za 2014. godinu. Planirano vrijeme dovršetka radova je do kraja mjeseca svibnja 2014. godine.

Komentari