Grad prihvatio Univerzalovu ponudu za zbrinjavanje otpada

Objavljeno: 13.11.2012. 15:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Stručno povjerenstvo odabralo je varaždinsku tvrtku Univerzal kao najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju za odlaganje komunalnog otpada s područja Grada Varaždina. Rok trajanja koncesije je pet godina, a prijedlog odluke još mora razmotriti i Gradsko vijeće. Sjednica na kojoj će se o tome odlučivati glasanjem, bit će održana u četvrtak.

Dobije li odluka Grada podršku većine  vijećnika, Univerzal će u sljedećih pet godina zbrinjavati novonastali miješani komunalni otpad s područja grada Varaždina. To podrazumijeva obrađivanje i trajno odlaganje miješanog komunalnog otpada, za što spomenuta tvrtka ima sve potrebne dozvole. Isporuka i preuzimanje miješanog komunalnog otpada obavljati će se svaki dan, osim nedjeljom, u količini od oko 50 tona dnevno.

Podsjetimo, na natječaj za izbor koncesionara koji je raspisao Grad Varaždin, stigle su dvije ponude. Varaždinski Univerzal ponudio je zbrinjavanje tone otpada po cijeni od 649,98 kuna s PDV-om. Tvrtke Babić i T7 VIS ponudile su da će otpad zbrinjavati po cijeni od 627,50 kuna s PDV-om. 

Iako su ponudili da će otpad zbrinjavati po nižoj cijeni, stručno povjerenstvo je utvrdilo da postoje razlozi za odbijanje zajedničke ponude tvrtki Babić i T7 VIS.

Naime, utvrđeno je da spomenute tvrtke nisu dostavile svoje potrebne dozvole, odnosno dozvolu za gospodarenje otpadom.

Rasprava o ovoj temi na Forumu eVarazdin.hr >>

Komentari