jače policijske kontrole

Grad Varaždin poziva građane da upozore na mjesta gdje se ugrožava sigurnost pješaka i biciklista

Objavljeno: 12.01.2024. 11:45

Zadnja izmjena: 12.01.2024. 11:45

Grad Varaždin pojačanim aktivnostima nastoji povećati sigurnost pješaka i biciklista, posebice na kritičnim točkama na gradskim ulicama.

Tako su nedavno postavljena nove kamere za kontrolu prometa u Ulici Zrinskih i Frankopana, a na Banfici su LED rasvjetom osvijetljeni pješački prijelazi preko prometnicama s velikim intenzitetom prometa. U Koprivničkoj ulici osvijetljena su dva pješačka prijelaza: kod raskrižja sa Preloškom ulicom i kod raskrižja sa Vukovarskom ulicom.

Stupovi su se postavili na središnji razdjelni otok (vodeći računa da ne ometaju prolaz pješacima), a konzole na koje je montirana rasvjeta pješačkih prijelaza su postavljene na način koji omogućava rasvjetu cijele širine prometnice. Rasvjeta pješačkih prijelaza se uključuje zajedno sa javnom rasvjetom, a upozoravajuća treptajuća svjetla su uključena tokom cijelog dana. Nabavu i montažu cjelokupne opreme je odradila tvrtka ELCON.

Jače policijske kontrole

- Dodatno osvjetljavanje prijelaza koje koriste građani tog dijela grada, pješaci i biciklisti, značajno podiže nivo sigurnosti sudionika u prometu te vozačima omogućava pravodobno uočavanje osoba koje prelaze prometnice. Grad Varaždin permanentno vodi brigu o sigurnosti pješaka i biciklista te u tom smislu poziva građane da slobodno upozore na mjesta i situacije u prometu kojima je ugrožena njihova sigurnost - pozivaju iz Grada.

Kako dodaju, temeljem tih saznanja, Grad Varaždin je u razgovoru s predstavnicima PU Varaždinske zatražio jaču kontrolu prometne policije na pojedinim relacijama na kojima učestalo neki kamionski prijevoznici krše zabranu prometovanja kroz taj dio grada i time ugrožavaju sigurnost pješaka i biciklista. Naročito se to odnosi na prometnice koje prolaze kroz Banficu na kojima vrijede zabrane kamionskog prometa.

Komentari