Bogat program

Grad Varaždinske Toplice obilježava svoje dane, evo programa

Objavljeno: 05.11.2023. 18:47

Zadnja izmjena: 05.11.2023. 18:56

Foto: Slika iz arhive

Grad Varaždinske Toplice obilježava Topličko Martinje 2023, Dan Grada Varaždinskih Toplica i blagdan zaštitnika župe sv. Martina Biskupa s posebno pripremljenim programom, koji će, kako ističu iz Grada, zadovoljiti različite ukuse i generacije svih svojih mještana i posjetitelja. 

Proslava je već započela u petak, 3. studenog, s blagdanom sv. Huberta, zaštitnika lovaca i članova Lovačkog društva "Jelen" Varaždinske Toplice. Održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Martina, a nastavila se u subotu s orguljaškim večerima i koncertom u župnoj crkvi izvedbom Trija Seraphin. 

Program se nastavlja u srijedu, 8. studenog, s predstavom "(O)glas savjesti", komedijom koju će izvesti Glumačka družina "Komedijaši" KUD-a Stražnjevec, s besplatnim ulazom za sve posjetitelje. 

Dan kasnije otvara se izložba ručnih radova Antonije Kogl iz Varaždinskih Toplica, koja će trajati sve do 11. studenog.

Petak, 10. studenog, označava središnji dan proslave Dana Grada. Svečanost polaganja vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu "Bijela golubica" održat će se u 15 sati u Varaždinskim Toplicama, a zatim u 17 sati uslijedit će svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica. Istovremeno će se održati pjesnička večer pod nazivom "Zlatne godine" u organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice, najavljuju iz Grada.

Na Trgu Republike Hrvatske moći će se razgledati rukotvorine Udruge žena "Naši Cajti" i "Svibovečki zvon", probati domaće slastice udruge "Biserna dolina", te uživati u lovačkom gulašu koji će pripremiti Lovačko društvo Jelen. Također, udruga Vinogradara i voćara sv. Martin ponudit će bogat gastronomski program.

U petak navečer, Orguljaške večeri nastavljaju se u župnoj crkvi sv. Martina, a na Trgu Republike Hrvatske očekuje vas glazbeno-zabavna večer uz sastav "Kavaliri".

Subota, 11. studenog, donosi javnu pokaznu vježbu Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica u 9.30 sati, svečanu koncelebriranu misu u 11 sati povodom blagdana svetog Martina, te Martinjsku planinarsku šetnju i edukativnu izložbu od 13 sati.

Službeni program proslave Dana Grada 2023. završava 18. studenog u 19 sati s Orguljaškim večerima u župnoj crkvi sv. Martina.

- Ovo je bogat program koji nudi nešto za svakoga, i stoga pozivamo sve mještane i posjetitelje da se pridruže u ovim proslavama i zajedno obilježimo Dan Grada 2023. u Varaždinskim Toplicama - poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

Komentari