panel rasprava

Gradonačelnik Bosilj o revitalizaciji Dravske park šume na panelu u Zagrebu

Objavljeno: 20.03.2024. 17:26

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 17:26

Digitalna transformacija gradova - Zeleno i pametno bio je naziv panel rasprave koja je održana danas, a u kojoj je jedan od sudionika bio i Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Panel rasprava održana je u sklopu konferencije Smart Cities koju je u zagrebačkom hotelu Westin organizirala medijska kuća LIDER. Gradonačelnik Bosilj predstavio je projekt revitalizacije Dravske park šume čije sufinanciranje je osigurano direktno iz Europske urbane inicijative.

- To je uspješan primjer povlačenja europskih sredstava iz direktnih linija namijenjenih svim članicama EU gdje je konkurencija puno veća ali i mogućnosti šire u kontekstu orijentiranosti na inovativno, digitalno i zeleno - rekao je Bosilj tom prilikom.

Konferencija Smart Cities u organizaciji Lidera održava se po deseti put, a ove je godine također okupila vodeće ljude gradova te industrija koje se bave digitalnim, ekološki održivim rješenjima. Uz gradonačelnika Bosilja, na konferenciji je sudjelovala i Slađana Miočić, pročelnica UO za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina.

Komentari