obavijest

Gradski bazeni Varaždin svoja vrata otvaraju tek 1.lipnja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.05.2020. 09:59

Zadnja izmjena: 15.05.2020. 10:00

Gradski bazeni Varaždin su 11. svibnja počeli s redovnim godišnjim remontom. S obzirom na stroge mjere socijalnog distanciranja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te na nužne mjere i ograničavanja rada zaposlenika u zatvorenom prostoru, remont je tek mogao početi s ponedjeljkom, 11. svibnja.

U sljedeća dva tjedna bazeni će proći kroz sve faze servisa postrojenja i strojarnice, tri velika bazenska filtra će se ručno isprazniti, servisirati, a onda i napuniti s novih 35 tona pijeska u različitoj granulaciji. Školjke vanjskog i dva unutarnja bazena će biti ručno oprane, izribane i dezinficirane. - Radovi na tuširaonama i na jacuzziju su također nastavljeni te se očekuje da će Gradski bazeni biti spremni za rad u nešto više od dva tjedna, nadamo se 01. lipnja 2020 - poručuju.

 - Nakon što bazenske školjke i prostor oko svih bazena bude opran i dezinficiran, potrebno je tri dana puniti vodu u bazene u ukupnoj količini od 2800 kubičnih metara, te ih naknadno u cirkulaciji zagrijati i kemijski obraditi kako bi pravovremeno mogli tražiti ispitivanje kvalitete bazenske vode od Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije - poručuju iz Gradskih bazena.

 

 

Komentari