Krunoslav Čolo

Gradski notar smislio rješenje za balirano smeće u Brezju

Objavljeno: 11.02.2016. 19:00

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:07

Foto: arhiva

Od varaždinskog gradskog notara kojeg već neko vrijeme nema u njegovom 'isturenom uredu' na Franjevačkom trgu, doznajemo da se budi iz “zimskog sna“ i po vlastitom priznanju, fašničke dane iskoristio je kako bi osmislio novi varaždinski suvenir...

Riječ je o svojevrsnom izumu kojeg je već patentirao i poslužit će za rješavanje problema s nagomilanim otpadom koji od 2005. stoji deponiran na južnom ulazu u grad, uvjeren jeKrunoslav Čolo.

- Okosnicu mojeg patentnog prijedloga čini ideja da se postojeće, već dobrim dijelom – raspadnute bale sa smećem prepakiraju u manje, koje će imati barem tri dimenzije.  Manja je namijenjena jednodnevnim turistima, srednja je za važnije goste i ona u prirodnoj veličini rezervirana je za političare i visoke državne dužnosnike – pojasnio je Čolo.

Dodao je da suveniri nisu na prodaju, već se svima poklanjaju kao “vrlo prepoznatljiv podsjetnik na boravak u 'Balogradu' na Dravi“.

- Projekt namjeravam kandidirati prema namjenskim fondovima Europske unije koji podupiru očuvanje baštine. Naime, balirani komunalni otpad je već dugo s nama i sada će napokon kao miomirisni suvenir putovati u džepovima i prtljazi turista diljem svijeta. Za najmanje balice predvidio sam i mogućnost da se nose kao privjesak – naglasio je neumorni notar koji očekuje da će njegova ideja naići na bezrezervnu potporu čelnika Grada Varaždina.

Također, uvjeren je da ako se „stvar“ razvije, Varaždinci mogu početi kamionima dovoziti još više sirovine za proizvodnju spomenutog suvenira, iz gradova i općina koji ga okružuju.

- Na smeću ne piše mjesto porijekla i to je dobro za budućnost ovog osebujnog baliranog suvenira kakvog nema nigdje – naglasio je Čolo.

O svojem izvornom proizvodu - “Varaždinska balica“, gradski notar piše i elaborat s razradom njegove opravdanosti i koristi za širu zajednicu.  

Komentari