proračun za 2024.

Gradsko vijeće Grada Lepoglave izglasalo dosad najveći proračun

Objavljeno: 22.12.2023. 08:49

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 08:49

Gradsko vijeće Grada Lepoglave je većinom od sedam glasova vijećnika Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati izglasalo proračun Grada Lepoglave za 2024. godinu u iznosu od nešto više od osam milijuna eura. 

Protiv prijedloga proračuna bilo je četvero vijećnika iz redova oporbenih stranaka – HSS-a i SDP-a te nezavisni s liste HSS-a. Riječ je o dosad najvećem proračunu Grada Lepoglave.

– Naglasak smo stavili na kapitalne investicije komunalne infrastrukture među kojima je i početak projekta aglomeracije. Kandidirali smo 73 projekta što će nam omogućiti da spremni dočekamo otvaranje natječaja. To znači da ćemo za te projekte pripremiti idejna rješenja i potrebna financijska sredstva te čekati otvaranje natječaja. Pri tom, dođe li do njihove realizacije, morat ćemo proračun uskladiti rebalansom. U planu je obnova i izgradnja vatrogasnih domova u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici. Nastavljamo i s ulaganjima u sport s naglaskom na aktivno djelovanje sportskih udruga, a planirano je i uređenje sportskog centra u Lepoglavi. Nastavljamo s davanjem potpora našim građanima svih dobnih skupina kao i poduzetnicima i poljoprivrednicima – pojasnio je predlagatelj proračuna gradonačelnik Marijan Škvarić.

Prije izglasavanja proračuna za 2024. godinu i njegove projekcije za 2025. i 2026. godinu, vijećnici su, također sa sedam glasova, prihvatili rebalans ovogodišnjeg proračuna čiji se iznos nije mijenjao u značajnom postotku (1.5 %).

Komentari