Očekuje nas još jedna "vruća" sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno: 10.10.2011. 12:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ilustracija

Očekuje nas još jedna „vruća“ sjednica Gradskog vijeća. Na dnevnom redu su „lako zapaljive“ teme kao što su rebalans proračuna, revizija poslovanja Grada i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki, a oporbeni vijećnici HNS-a i SDP-a već su najavili da ih namjeravaju dobro „ispretresti“ sa svojim kolegama  iz vladajuće koalicije.

Šef varaždinskog HNS-a i gradski vijećnik Goran Habuš osvrnuo se na rebalans proračuna istaknuvši da rebalans nije ništa neuobičajeno ali da je rebalans koji su predložile gradske vlasti evidentni dokaz da u gradskom proračunu nešto ne štima.

- Radimo rebalans zbog obaveza koje nam uopće nisu trebale, kako bi namaknuli novac za projekte koji Gradu uopće nisu bili potrebni, a sada opterećuju gradski proračun. Ovaj rebalans dokaz je za sve ono što smo govorili godinama - ističe Habuš.

Njegova kolegica Natalija Martinčević osvrnula se pak na izvješće revizije o poslovanju Grada Varaždina u 2010. godini.

- Riječ je o neviđenom šlamperaju. Da u moju tvrtku dođe revizor i predstavi mi takvo izvješće odmah bi od srama podnijela ostavku. Revizija je potvrdila da su gradske financije u katastrofalnom stanju i da tu puno stvari ne štima - naglasila je Martinčević.

Habuš i Martinčević da će o svemu detaljnije diskutirati sa svojim kolegama na sjednici Gradskog vijeća koja je na rasporedu u utorak što znači da nas očekuje još jedna „vruća“ sjednica.

Komentari