strateški temelj

Gradu Lepoglavi odobreno preko 33 tisuće eura za digitalnu transformaciju

Objavljeno: 09.07.2023. 09:59

Zadnja izmjena: 09.07.2023. 10:20

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Lepoglavi sufinanciranje troškova za provedbu projekta iz područja pametnih i održivih rješenja u iznosu od 33.456,26 eura.

Ukupna vrijednost projekta koji predstavlja cjelovito rješenje za digitalnu transformaciju grada, povećava otpornost na klimatske promjene te rješava prometne izazove, iznosi 55.760,49 eura, a Fond će ga sufinancirati u 60 postotnom iznosu.

Riječ je o strateški važnom temelju za daljnju digitalizaciju Grada Lepoglave te uključuje tri važna područja - digitalizaciju prostornih podataka kroz web GIS sustav, analizu i optimiziranje prometnih tokova putem pametnog prometnog rješenja te zelenu tranziciju po pitanju grijanja gradske zgrade.

Sva rješenja obuhvaćena projektom inovativna su te on predstavlja cjelovito strateško rješenje zelene tranzicije.

Naime, riječ je o modernom upravljanju prostornim podacima koje za pristup traži jedino internetsku vezu te znatno ubrzava radne procese Grada. Rješenje za automatizaciju grijanja potiče zelenu tranziciju i omogućuje uštede energije, dok sustav brojanja sudionika u prometu omogućuje naprednu analitiku i donošenje odluka u svrhu optimizacije prometa na području Lepoglave.

Rok za provedbu projekta je dvije godine. 

Komentari