Grad Ludbreg

Foto - U Ludbregu održan Haiku susret, evo kako je bilo

Grad Ludbreg

Objavljeno: 12.06.2023. 19:45

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 20:00

Jučer je u Ludbregu održan Haiku susret. Pedesetak zaljubljenika u haiku okupilo se u dvorcu Batthyany gdje je održano predstavljanje novog 26. Haiku zbornika u koji je uvršteno 550 haikua. Predstavljanju Zbornika nazočio je i gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na ovogodišnji natječaj javilo se ukupno 172 autora iz Hrvatske i svijeta. Sve pristigle haikue pročitali su urednici Alenka Zorman i Boris Nazansky koji su potom napravili i odabir. Ovogodišnja tema bila je hobi.

Pristigli odabrani haikui također su uvršteni u ovogodišnji zbornik, a s obzirom da je natječaj natjecateljskog karaktera ocjenjivao ih je hrvatski pjesnik haikua Tomislav Maretić. Prvo mjesto otišlo je u ruke Nine Kovačić, drugo mjesto pripalo je Ivanu Ivančanu, a treća nagrada otišla je u Rumunjsku Mireli Brailean.

Na dvadeset šestim Ludbreškim haiku susretima deseti su put dodijeljene i nagrade Afrodita koju je osmislio i koju održava Mirko Varga. Riječ je o nagradi za najbolje trostihe u najšire shvaćenom žanru erotskoga haikua. Prvo mjesto otišlo je u SAD Leeu Gurgi, drugo mjesto pripalo je Ivanu Ivančanu i Dragutinu Hrženjaku, a treće Štefaniji Ludvig, Silvi Trstenjak i Vladimiru Ludvigu.

Po završetku susreta koji se sastojao i od tradicionalnog čitanju haikua pristiglih pjesnika, svi sudionici prošetali su do japanskog vrta na Otoku mladosti gdje je predstavljen izbor japanskih haiku pjesnika koje je odabrao Lovro Škopljanac u suradnji s Veleposlanstvom Japana u RH.

Komentari