HDZ-ovci u Var. Toplicama: Bez komentara o uhićenju županice Merzel

Objavljeno: 02.04.2014. 19:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

U Varaždinskim Toplicama danas su održane Sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice i Nacionalno vijeće stranke, a u hotelu Minerva okupili su se vodeći ljudi stranke na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom, kao i vodeći HDZ-ovci iz lokalnih organizacija Varaždinske županije.

Iako nisu bile predviđene izjave za medije, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković komentirao je uhićenje sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

– Bez obzira što se u ovom trenutku vode postupci protiv nekoliko članova SDP-a, mi to ne želimo komentirati, jer smatramo da treba poštivati presumpciju nevinosti. Dakle, svi protiv kojih se postupci vode, a nema pravomoćne presude, prema Ustavu Republike Hrvatske su nevini sve dok se ne dokaže drugačije – istaknuo je Bošnjaković.

Na Sjednici Predsjedništva bilo je riječi i o listi kandidata za Europski parlament, međutim službenih izjava o cjelokupnoj listi nije bilo. Rečeno je kako će se sve saznati ovaj petak. Ipak, neslužbeno doznajemo da će prva mjesta na listi zauzeti Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier, Marijana Petir i Ruža Tomašić.

Nakon Sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, čelnici HDZ-a uputili su se u Međimursku županiju, u Prelog i Čakovec gdje su sudjelovali u proslavi 24. obljetnice postojanja HDZ-a Međimurske županije.

Komentari