HNS: Vijećnici u viničkom Općinskom vijeću žele znati pravu istinu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.04.2014. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke reagirala je na priopćenje načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca.

Naime, nakon jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Općine Vinica, na kojoj je bilo riječi o sudskom sporu koji Općina Vinica od 1996. godine vodi za vlasništvo nad nekretninom tzv.“Motela“, a kojoj je prisustvovao i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar, M. Kostanjevac priopćenjem je od Štromara zatražio javnu ispriku.

>> Načelnik Kostanjevac: Tražim javnu ispriku Predraga Štromara

ŽO HNS-a reagirao je priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Vijećnici HNS-a, SDP-a, HSLS-a i HSU-a u Općinskom vijeću općine Vinica zatražili su sazivanje sjednice Općinskog vijeća kako bi saznali točne informacije o sudskom sporu, te o stanju općinskog računa.
Budući da je račun bio blokiran skoro mjesec dana, sve je ukazivalo na to da je općina izgubila spor, a time i znatna proračunska sredstva. Načelnik je to odbijao učiniti i jedina mogućnost je bila da se sazivanje sjednice javno zatraži.
Nakon što je sjednica ipak sazvana zbog pritiska javnosti, jučer je i održana, te sa žaljenjem moramo konstatirati da se iz informacija koje su iznesene još uvijek ne može sa sigurnošću utvrditi koliki iznos je isplaćen iz proračuna, te gdje su ta sredstva završila. Još jednom napominjemo da zastupamo interese mještana općine Vinica i ne želimo da se neistinama ili poluinformacijama narušava ugled naše općine.

Komentari