Hoće li Varaždin ostati bez dopisništva Hrvatske radiotelevizije?

Objavljeno: 19.01.2014. 11:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Najavljeno ukidanje čak jedanaest dopisništava Hrvatske radiotelevizije diljem Republike Hrvatske uzburkalo je cjelokupnu javnost, posebice zato jer se taj javni servis u najvećem dijelu financira novcem svih poreznih obveznika.

Priča o ukidanju dopisništava pokrenula je i stalna šuškanja o potpunom ukidanju dopisništva HRT-a u Varaždinu, odnosno o preseljenju posljednjih varaždinskih snaga HRT-a u Čakovec.

– Priča o gašenju dopisništava je apsolutno suluda. Mislio sam da će ljudi koji danas vode HRT imati određenu viziju razvoja tog medija kao javnog servisa za područje cijele Hrvatske. Ovaj postupak uopće ne shvaćam. Jedina prednost HRT-a prema svim ostalim komercijalnim televizijama je bila upravo široka dopisnička mreža. Činjenica jest da tu mrežu dopisništava treba znati organizirati na način da ona bude efikasna. To ne znači otpuštanje ljudi, već bolja organizacija posla. HRT bi trebao prvenstveno početi čistiti svoje hodnike i kafiće u HRT-u i oko njega, od onih koji nikad nisu napisali novinarski tekst – smatra Zlatko Mehun, poznati varaždinski novinar, bivši glasnogovornik Vlade i sadašnji direktor Radija Varaždin.

Više o problematici dopisništva HRT-a i zgradi planiranog regionalnog televizijskog centra u Varaždinu, koju je država zaplijenila kao porezni dug, pročitajte u Tjedniku eVaraždin od 17. siječnja...

Komentari