Hoćemo li Varaždin i Križevce spojiti tunelom kroz Kalnik?

Objavljeno: 19.02.2014. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija, wikipedia

Rasprava o budućem regionalnom ustroju Hrvatske postaje sve zanimljivija te se o njoj već zbijaju i šale.

Svoj prilog tome dao je i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, iz čijeg su šaljivog obrazloženja jasno vidljivi razlozi za stav koji je župnijski odbor HSS-a već obznanio.

Naime, Hrg u ulozi čelnika grada koji je urbano središte kalničkoga Prigorja smatra da postoji više razloga za okretanje Križevaca prema Zagrebu, nego prema Varaždinu, a to je i slikovito pojasnio.

- Čovjek sebi mora uzeti godišnji odmor da ode u Varaždin. To je kao nekad kad su ljudi iz mojeg kalničkog kraja išli petkom na sajam, onda su si cijeli dan uzeli, išao je ujutro i vratio se doma navečer - rekao je te nadodao kako je stvar sa Zagrebom sasvim drugačija.

- Nama sada treba krenuti drugi pružni kolosijek, cesta će praktički ove godine biti gotova, a na godinu ide samo oprema. Sve smo usmjerili prema Zagrebu i sada nas netko vuče na drugu stranu. Može, u redu, nemam ništa protiv, ali neka nam se omogući željeznički prijevoz. Ne znam kud će ići, možda tunel i nova pruga kroz Kalnik? Neka nam se omogući prometnica i redovne autobusne linije, pa OK, idemo o tome razgovarati - rekao je.

Izvor: Radio Koprivnica

Komentari