Hrvači Vindije žele vratiti titulu prvaka Hrvatske

Objavljeno: 12.10.2012. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Hrvači varaždinske Vindije završnicu Prvenstva Hrvatske otvorili su porazom. Na gostovanju kod Gospića, domaćini su bili bolji 4:3. Minimalni poraz nije previše uzdrmao trenera Varaždinaca, Peru Panića. U sljedećem kolu Vindijaši ugošćuju Liku, a protiv aktualnih prvaka žele slaviti...

- Nikad nije lijepo završnicu otvoriti porazom, no prvenstvo je još dugo i bit će još iznenađenja. Sad barem znamo kako baš sve ovisi isključivo o nama. Nema prostora nikakvim kalkulacijama. Zanimaju nas samo pobjede - poručio je Pero Panić.

Završnicu su osim Vindije i Gospića izborili još zagrebačka Lika i petrinjski Gavrilović. Ekipe se natječu dvokružnim sustavom, a dva najbolja sastava izborit će finalnu seriju. Titulu prvaka zaslužit će oni hrvači koji u finalu prvi stignu do dvije pobjede.

- Konkurencija je ove godine uistinu iznimno jaka. Gotovo da svaka ekipa može iz susreta izaći kao pobjednik. Čeka nas dugo i neizvjesno natjecanje. U ovom je sportu jako teško održavati visoku razinu forme kroz mjesec i pol dana. Posebno onim borcima koji moraju skidati kilograme zbog spuštanja u nižu kategoriju. U velikoj će prednosti biti oni sastavi s nešto duljom klupom, kao i oni koji će imati sreće i izbjeći probleme s ozljedama. Upravo što se tiče većeg izbora kvalitetnih boraca, smatram da smo mi u prednosti - ističe Panić.

Varaždinci su prošle sezone stigli do finala te im je pripala titula doprvaka Hrvatske. Posljednji naslov najbolje momčadi Hrvatski, varaždinski su hrvači osvojili prije dvije godine. S obzirom na sve rezultate u posljednjih šest godina, Vindija spada među najuspješnije varaždinske sportske klubove.

- Normalno je da kod sportaša postoji glad za osvajanjem naslova. I mi ćemo učiniti apsolutno sve da ove godine vratimo naslov najbolje hrvačke momčadi u Varaždin. Dečki odlično treniraju, riječ je o pravim spartanskim pripremama. Željni su natjecanja i trofeja - zaključio je legendarni varaždinski hrvački trener.

VIŠE PROČITAJTE U VARAŽDINSKOM TJEDNIKU 

Komentari