Hrvatske rukometašice svladale Srbiju sa velikih 11 golova!

Objavljeno: 05.06.2011. 21:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Pred tri tisuće gledatelja, reprezentacija Hrvstke izborila je pobjedu nad reprezentacijom Srbije, s 11 pogodaka razlike, što će biti lijepi podstrek za uvratni susret u subotu u Kragujevcu...

Hrvatska je odigrala odličnih 15. minuta utakmice, napad je bio odličan, Penezić je s dva pogotka na startu otvorila obranu Srbije, a s druge strane naše reprzentativke su igrale odličnu agresivnu obranu, što je rezultralo s velikih šest golova prednosti (11:5) u 15. minuti.

Srbija se ipak vratila u susret, zaustavljena je vanjska linija Hrvatske, a na drugoj strani je profukcionirala osovina Lekić – Cvijić, i serijom 8-3 gošće smanjuju na samo gol prednosti (14:13).

U tim trenucima precizna je bila jedino Zebić, uglavnom s linije 7 metara, uz asistenciju Vesne Milanović Litre.

Do odmora ipak minimalna prednost na strani hrvatskih rukometašica (16:14), no s obzirom na viđeno i prigode koje su se ukazivale, nezadovoljnije su morale biti domaće.

U drugom poluvremenu odlično otvaranje, na golu i treća promjena, Marta Žderić brani teški šut Damjanović, a potom odmah i još dva „zicera“.

Na drugoj strani je s dva gla u napadu precizna Kristina Franić, koja je „odmorila“ Mirandu Tatari za 18:14. Bio je to nagovještaj sjajnog drugog poluvremena Kristine Franić. Milanović Litre ja malo „pregruba“ protiv Cvijić, izlazi na dvije minute, a naše u kontri ponovno vraćaju prednost na pet golova. Bila je to preslika ulaska u prvo poluvrijeme, gdje su junakinje bile Marta Žderić i Kristina Franić.

A tada je odgovornost uz Kristinu Franić, preuzela i Lidija Horvat, koja s četiri pogotka u samo sedam minuta, diže Hrvatsku prvi puta na plus sedam golova prednosti (25:17). Lidija Horvat igrala je sjajno, šut je na kraju bio 6-6, ali sve iz razdaljine od 10 metara!

Po prvi puta u utakmici, svega osam minuta prije kraja prednost je i velikih osam golova – 29:21.

Franić i Horvat su igrale u napadu, zabile su 12 od 14 golova hrvatskih rukometašica u drugom poluvremenu do 53. minute, a onda Penezić podiže na devet golova, prvi puta u 55. minuti. Srbija smanjuje na osam golova, a potom prenervozna klupa zarađuje isključenje, u trenu kad su gošće imale igračicu više na parketu.

Golubić pogađa za 33:24, dvije minute prije kraja, a na drugoj strani precizna je i Jovana Bartošić. Samo minutu i 15-ak sekundi, rezultat je bio 33:25, ali onda slijedi "uragan" na kraju, s čak tri pogotka za ogromnih 11 golova razlike.

U posljednju minutu, Hrvatska ulazi golom Milanović Litre, a nakon nove greške Srbije, u kontri Maja Zebić pogađa za velikih deset golova. Gošće još jednom griješe i posljednji napad ima Hrvatska. U posljednjoj sekundi za napad se odvažila Kristina Franić te svojim svojim desetim golom zabija za konačnih 36:25 i velikih 11 golova prednosti.

Nakon utakmice različito raspoloženje kod dvaju izbornika. Gostujući Duško Milić sportski je čestitao domaćim rukometašicama.

- Hrvatska je danas bila bolja, mi nismo bili na nivou na kojem možemo. Imamo sada ogromi zaostatak, bilo bi sad od mene neozbiljno da kažem da ćemo ga stići u uzvratu. No ne kažem da nije moguće, ali ne smijemo razmišljati na taj naćin. U prvom redu moramo odigrati puno bolju utakmicu nego ovdje, ići na pobjedu, pa što bude - kazao je Milić.

Hrvatska je odigrala jednu odličnu utakmicu, prije svega drugo poluvrijeme, u kojem su u potpunosti nadigrala Srbiju. Kako je susret sve više odmicao, domaće rukometašice, bodrene s tri tisuće gledatelja, bivale su sve sigurnije, a kada je "flasterom" zaustavljena Andreja Penezić, Horvat i Franić preuzele su stvari u svoje ruke.

Vladimir Canjuga odlično je pripremio i sproveo taktički ovaj susret, što je rezultiralo velikom prednošću. Zbog toga je imao i razloga za zadovoljstvo nakon utakmice.

- Moram biti zadovoljan velikom pobjedom, ali i odlično odigranom utakmicom. Odlične Žderić, Horvat i Franić u drugom dijelu, presudile su za tako veliku pobjedu. Uzvrat međutim neće biti tek formalnost, mi ćemo u susret ući kao da se nije ništa dogodilo, idemo i tamo pokušati pobijediti, a ne se braniti - zaključio je Canjuga.


Hrvatska – Srbija

Varaždin , dvorana na Dravi. Gledatelja: 3000. Suci: Dobrovits i Tajok (Mađarske).

Hrvatska – Grubišić (3 obrane), Tatari 1, Kiridžić, Kožnjak, Golubić 4, Šerić, Gaće, Pušić, Žderić (6 obrana), Horvat 6, Franić 10, Penezić 3, Jelčić (1 obrana), Zebić 8(4), Milanović-Litre 4, Džono. Trener: Vladimir Canjuga.

Srbija – Tatalović (1 obrana), Nikolić, Krpež 1, Lekić 7(1), Števin 4(3), Dmitrović, Damjanović 3, Đerić (4 obrane), Trifunović, Pop-Lazić, Luković 1, Cvijić 2, Živković, Nišavić, Liščević 5(4), Bartošić 2. Trener: Duško Milić.


Komentari