Hrvatska udruga leukemija i limfomi osniva podružnicu u Varaždinu

Objavljeno: 01.03.2014. 15:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija,

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) je neprofitna udruga u kojoj njeni članovi, prijatelji i simpatizeri rade isključivo na volonterskoj osnovi, a za članstvo se ne naplaćuje članarina.

U 2014. godini HULL obilježava 20 godina postojanja - djeluje od 1994. godine s ciljevima pomaganja bolesnicima oboljelim od hematoloških bolesti i članovima njihovih obitelji.

Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi svakodnevno se obraćaju ljudi u potrazi za odgovorom kako se nositi sa svojom bolešću. Suočavanje s dijagnozom zloćudne bolesti nije lako ni jednostavno i kod svake osobe izaziva različite reakcije.

U posljednje vrijeme udruga je primila mnogo upita oboljelih s područja sjeverozapadne Hrvatske koji žele imati "svoje" mjesto gdje bi mogli iz prve ruke saznati više o svojim bolestima, izmjenjivati iskustva s osobama u istim životnim situacijama i dobiti što više informacija vezanih uz razne aspekte njihova liječenja. Naravno da su najdragocjenije upute njihovih liječnika, ali i ovaj vid podrške svakako je važan.

HULL je stoga odlučio osnovati Podružnicu Varaždin koja će pružati podršku oboljelima s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko- križevačke županije.

Osnivanje Podružnice Varaždin bit će u subotu, 8. ožujka u Velikoj dvorani Varaždinske županije, Franjevački trg 7, u 17 sati.

Uz osnivačku skupštinu održat će se i predavanje "Nove spoznaje o liječenju linfoma" prof.dr.sc. Igor Aurera, interniste-hematologa sa Zavod za hematologiju, KBC Zagreb.

Kako bi što više građana saznalo za osnivanje podružnice, istoga dana, subota od 10 – 12 sati bit će postavljen informativni štand HULL-a, na Franjevačkom trgu ispred Varteksa.

Komentari