Sindikalist Siniša Miličić predsjednik Hrvatskih Laburista u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 16.04.2012. 12:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U subotu je podružnica Hrvatskih laburista - Stranke rada Varaždinske županije, na svojoj Izvanrednoj skupštini izabrala novo rukovodstvo Županijskog ogranka, na čelo kojeg je izabran poznati sindikalist Siniša Miličić, između ostalog i jedan od osnivača stranke, koji se dosad nije snažnije aktivirao u tijelim stranke.

Za tajnika je izabran Davor Golub iz Nove Vesi, a na prijedlog ogranaka u Izvršni odbor izabrani su još Andro Bunić i Božidar Kolarić iz Varaždina, Stanko Medvedec i Ivan Malenica iz Varaždinskih Toplica, Marko Đurin iz Novog Marofa, Andrija Mikac iz Vinice, Anica Katana iz Ludbrega i Davor Levanić iz Ivanca. Dosadašnji predsjednik bio je Božidar Kolarić, a po njegovoj želji, želio se riješiti dijela funkcija i obaveza.

Miličić: Želimo socijalno osjetljivu politiku

Siniša Miličić osvrnuo se na teško stanje u gospodarstvu Varaždinske županije, malim plaćama i velikoj nezaposlenosti istaknuvši da su rad i radnici obezvrijeđeni.

- Sve češće se radnici okrivljuju da su upravo oni krivci za loše stanje u državi jer imaju prevelika prava, prevelike plaće, da su lijeni i neproduktivni, a Zakon o radu rigidan. Istina je upravo suprotna, glavni krivci su vladajuće elite koje pogoduju krupnom kapitalu. Umjesto socijalno osjetljive politike glavnu riječ vodi ona neoliberalna. Da bi se stvari pokrenule na bolje u donošenju odluka moraju sudjelovati oni koji žive od svoga rada, a upravo je to vrijednost za koju se zalažu Hrvatski laburisti – Stranka rada - istaknuo je Miličić, a kako tvrdi upravo sudjelovanje 'neoliberalne kapitalističke elite' u politici i vladajućim strukturama, nagnalo je i njega da se snažnije uključio iz sindikanog pokreta u politiku, sa željom da se upravo kroz Laburističku stranku napravi svojevrsna "protuteža".

Njegov angažman, kako je naveo, nema veze sa Regionalnim industrijskim sindikatom, gdje je Miličić predsjenik. Navodi da je angažman u Laburistima isključivo njegov privatan, da je upoznao ljude u RIS-u sa svojom kandidaturom, a tvrdi da će znati razdvojiti te dvije uloge.

Gosti na Skupštini bili su Nansi Tireli, saborska zastupnica i Zvonimir Međeral, potpredsjednik Stranke. Uz čestitke novoizabranom rukovodstvu Podružnice ponudili su svoju pomoć u predstojećim aktivnostima.

Zastupnicu Tireli ugodno je iznenadio veliki broj mladih delegata koji će svakako biti dodatni vjetar u leđa za predstojeće lokalne izbore. Poručila je da Laburisti moraju biti prepoznatljivi po svojem radu, ozbiljnosti, poštenju te savjesnosti kako bi među građanima zadobili povjerenje. Kao saborska zastupnica izrazila je svoju otvorenost za pitanja i prijedloge članova Stranke ali i svih drugih građana kojima uvijek stoji na raspolaganju.

Potpredsjednik Stranke, Zvonimir Međeral, najavio je skore aktivnosti u kojima će Laburisti ponovno izaći među građane uz poruku da se vrijedi angažirati jer demokracija je ključ, ali tek ako je ima više, a ne manje i ako se u njoj sudjeluje aktivno.

 

Komentari