Humanitarna aukcija za pomoć djeci Sirije 31. siječnja

Objavljeno: 10.01.2014. 08:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Sandra Županić

Čak 9,3 milijuna ljudi u ratom pogođenoj Siriji treba neku vrstu pomoći.

Kako su na meti provladinih snaga svi koji se žele izboriti za demokraciju česta su stradanja civila, a posebno djece. Djeca su u svakom sukobu jedna od najugroženijih skupina, pa je tako prema procjenama humanitarnih organizacija do sada poginulo oko 15 000 djece te više stotina tisuća stradalo.

Kako bi pomogli najugroženijima predstavnici sirijske oporbe u Hrvatskoj i Društvo crvenog križa Varaždinske županije pripremaju humanitarnu akciju, odnosno Aukciju slika hrvatskih i varaždinskih slikara. Cilj je prikupiti sredstva za pomoć djeci Sirije. Aukcija će se održati 31. siječnja u Hotelu Turist u Varaždinu od 18 sati. Svi umjetnici koji se žele uključiti donacijom slika mogu se još javiti u Društvo crvenog križa Varaždinske županije, a na istu adresu građani mogu donijeti i druge donacije. Ovakva se aukcija već održala u Koprivnici gdje je prikupljeno oko 40 000 kuna za građane Sirije.

- Stradanja u Siriji su zaista strašna, smatram da se radi o jednoj od najstrašnijih humanitarnih kriza u povijesti civilizacije. Provladine snage bombardiraju ljude koji se žele izboriti za demokraciju u svojoj zemlji. Ima čak 2,3 milijuna izbjeglica. Mi znamo kako su razmjeri patnje žrtava jezivi te kako su riječi nedostatne da izraze potrebu ljudske solidarnosti. Vrijeme ratnih stradanja u Hrvatskoj zapamtili smo i po pomoći koju su nam pružili drugi. To nas obvezuje i zato nam je izuzetno stalo do uspjeha naše aukcije slika te pozivamo sve koji mogu da pomognu - istaknuo je na konferenciji za medije održanoj 9. siječnja jedan od organizatora akcije dr. Ghassan Aweja.

Komentari