vremenska prognoza

I dalje toplo, ali i moguće nevrijeme - evo što kaže prognoza za idući tjedan

Objavljeno: 28.05.2023. 13:55

Zadnja izmjena: 11.06.2023. 09:13

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Ljeto je pred vratima, stoga je i najavljena vremenska prognoza za nadolzeći tjedan u tom "stilu" - meteorolozi za idući tjedan najavljuju topla sunčana razdoblja, ali i mogući pljuskovi uz grmljavinu.

Prema podacima s Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas do kraja dana bit će sunčano uz mjestimičnu naoblaku, a sutrašnja vremenska prognoza slična je današnjoj: pretežno sunčano, temperature do 21 stupanj i povremena naoblaka, no u popodnevnim satima moguća je manja količina kiše i grmljavina. 

U utorak će tijekom dana biti također sunčano uz mjestimičnu naoblaku, a maksimalna temperatura dana bit će 23 stupnja. U večernjima satima moguća je i ponovno manja količina kiše, no bez grmljavine. Srijeda će biti ponešto toplija - dnevne temperature do 24 stupnja, no ujutro će padati kiša. Razvedravanje slijedi oko podneva, a u večernjim satima čeka nas naoblaka.

Četvrtak ujutro obilježit će oblačno i maglovito vrijeme, uz temperature tijekom dana do 23 stupnja. Tijekom cijelog dana bit će oblačno uz tek pokoju zraku sunca. Petak donosi ponovno moguće nevrijeme - meteorolozi najavljuju kišu s grmljavinom tijekom cijelog dana, a temperature neće rasti iznad 24 stupnja. 

Idući vikend slijedi ponovno razvedravanje uz toplo sunčano popodne, a temperature, kako barem za sada najavljuju meteorolozi, kretat će se od 17 do maksimalnih 23 stupnja.

Komentari