reakcije na jučerašnju nesreću

I građani i političari jednoglasni: mora se riješiti problem opasnog raskrižja u blizini škole!

Objavljeno: 02.01.2017. 14:49

Zadnja izmjena: 02.01.2017. 14:52

Foto: Arhiva

Jučerašnja nesreća na križanju Filićeve i Krležine ulice prošla je, srećom, bez žrtava, ali je svejedno izazvala lavinu reakcija i građana i političara, koji se slažu u temeljnom pitanju - treba što prije riješiti opasno križanje u blizini škole.

>> FOTO: VARAŽDIN: Sudar dva automobila u blizini 6. osnovne škole - očevid u tijeku

>> REZULTATI OČEVIDA Evo uzroka jučerašnje nesreće u blizini 6. osnovne škole

Ljutiti i duhoviti komentari

Na našoj Facebook stranici javili su se razni čitatelji - među kojima i neki koji stanuju u blizini - s vrlo oštrim ali i duhovitim komentarima, koje ovdje djelomično navodimo.

- Mislim da je u krivu onaj koji je dao zeleno svjetlo za ovo raskrižje i želim da se barem svaki sat provoza kroz to raskrižje.

- Očito netko mora poginuti da nadležni nešto učine po pitanju tog opasnog raskršća!!

- Križanje je katastrofa!!! Tu stanujem i svaki dan prolazim, ali onako APP (sa strahom - ako projde, projde)...

- Ja ga zovem ruski rulet, blizu smo doma i svaki dan onud prolazim i nije mi uopće svejedno. Ili rotor il ak je to već takav problem, a očito je, nek stave bar lezeće. 

- Ulazak u to raskrižje izgleda ovako: sa glavom ljevo pa desno kao da gledaš teniski meč Čilić - Đoković, kad misliš da je čisto zažmiris, stisneš gas i moliš Oče naš da te neko ne zdrma s boka - ako si prošao raskrižje onda si danas imal sreće! - glasi vjerojatno najduhovitiji komentar čitatelja ispod ove teme.

Reformisti 3. mjesnog odbora

Oglasili su se i Reformisti 3. mjesnog odbora, koji kažu da su već više puta upozoravali na ovaj problem i da su nakon nesreće koja se dogodila prije nekoliko tjedana predložili postavljanje montažnog kružnog toka.

- Pozivamo Policijsku upravu da preuzme odgovornost za rizično raskrižje koje ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, te da postavi prometnog policajca ili prometnika iz Prometne jedinice mladeži  barem u vrijeme kada djeca idu u školu. - stoji između ostalog u priopćenju Reformista, koji uz to podsjećaju da je 6. osnovna škola najveća u gradu.

Nadajmo se da će nadležni nakon svih ovih apela - kao i nakon nesreća koje se prečesto događaju na tom križanju - naći neko rješenje radi sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece.

Komentari