I mještani Kučan Marofa traže zatvaranje MBO pogona u Brezju

Objavljeno: 05.11.2012. 15:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: T7 VIS

Mještani Kučan Marofa potpisat će peticiju za uklanjanje MBO pogona iz Brezja. Odlučilo je tako sedamdesetak mještana tog naselja na zboru građana kojem su prisustvovali i gradonačelnik Goran Habuš te komunalni pročelnik Vlado Vlašić.

Gradonačelnik i komunalni pročelnik mještane su uvodno upoznali sa aktivnostima gradske uprave po pitanju zbrinjavanja novonastalog i baliranog otpada u Brezju.

Istaknuli su da je natječaj za dodjelu koncesije za zbrinjavanje novonastalog komunalnog otpada pred završetkom, odnosno da je otvorene pristigle ponude te da se čeka odluka Gradskog vijeća koje bi trebalo odabrati najpovoljniju ponudu.

Mještanima su poručili i da će, istom trenutka kad bude odabran novi koncesionar i on počne s radom, postrojenje za baliranje otpada u Brezju prestati s radom.

Prisutne mještane Kučan Marofa izvjestili su i da je raspisan natječaj za dodjelu koncesije za zbrinjavanje privremeno uskladištenog baliranog otpada u roku od najviše godinu dana te da bi uskoro trebale biti otvorene ponude pristigle na taj natječaj.

Nakon tog uvodnog izlaganja prisutni mještani gradonačelniku i komunalnom pročelniku poručili su da od njih očekuju da u što hitnijem roku provedu svoje najave, odnosno uklone balirani otpad iz Brezja te zaustave rad postrojenja za baliranje otpada.

No, donijeli su i zaključak da se protive postojanju bilo kakvog postrojenja za obradu otpada u blizini svog naselja, pa tako i tvornice MBO u Brezju.

Dodali su i da su spremni ponovno potpisati peticiju koju su već potpisali 2008. godine, kojom će zatražiti zatvaranje MBO pogona iz Brezja, a poručili su i da će organizirati prosvjedni skup u cilju ostvarivanja zahtjeva navedenih u njihovim zaključcima. 

Komentari