I ove godine Međunarodni jesenski karneval u Ludbregu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.09.2013. 08:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Udruga Črni maček ludbreški i ove će jeseni, petu godinu zaredom, održati manifestaciju Klopotec – Međunarodni jesenski karneval u Centru svijeta.

Karneval će se održati u subotu, 5. listopada, a ove su godine, uz brojne karnevalske skupine iz Hrvatske, najavljene i one iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Italije.

- Prednost ovog ludbreškog karnevala jest u tome što se održava početkom listopada te brojne karnevalske skupine dolaze bez da moraju birati između ostalih karnevala u vrijeme poklada u veljači. Manifestacija dakle nije tipičnog revijalnog tipa, nego se naglasak stavlja na druženje i međusobno upoznavanje - ističu iz Udruge Črni maček ludbreški.

U sklopu ovogodišnje manifestacije na Trgu Svetoga Trojstva u Ludbregu predstavit će se i brojne ludbreške udruge, a program počinje u 15 sati.

Održavanje karnevala u Ludbregu stoljetna je tradicija, a samim nazivom Klopotec obilježava se još jedna tradicija ludbreškog kraja, berba jesenskih plodova. Manifestaciju će obogatiti i pečeni kesteni kao i friški mošt, a sve se održava u samom Centru svijeta uz zvončare, kurente, atraktivne kostime.

Organizator manifestacije je "Črni maček ludbreški" u suradnji sa Savezom udruga hrvatskih karnevalskih gradova, Gradom Ludbregom, Turističkom zajednicom grada Ludbrega, Varaždinskom županijom i FECC-om.

Komentari