Istra 1961 - Varaždin: Puljani slavili pogotkom 11 minuta prije kraja

Objavljeno: 03.03.2012. 15:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Srećko Niketić / CROPIX

Iako su varaždinski nogometaši preko Dominika Glavine uspjeli izjednačiti u Puli te dugo držali aktivan rezultat, 11 minuta prije kraja primili su pogodak, čime je domaćin Istra 1961 odnijela pobjedu nad "ranjenim" NK Varaždinom.

Utakmica je imala i svou "predigru", gdje suspenzija skinuta tek "5 do 12", a Varaždinci se u posljednji tren spasili od kazne i igranja u najnižem rangu natjecanja.

>> Suspenzija skinuta, Varaždinci otputovali u Pulu

Istra 1961 - Varaždin 2:1 (1:1)

Pula, stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2.000. Suci: Pristovnik, Modrić, Gulan (svi Zagreb).

Strijelci: 1:0 Belle (23), 1:1 Glavina (41), 2:1 Milić (79).

Istra 1961 - Prskalo, Mršić, Sušić, Anđelković, Križman, Roce (od 87. Prelčec), Ottochian (od 63. Pamić), Barbarić, Batarelo (Bačelić-Grgić), Marić, Belle. Trener: Igor Pamić.

Varaždin - Mrmić, Katanec, Jagačić, Sačer, Glavina (Plantić), Rašić, Grgec, Antolek, Tokić (Trojak), Aračić, Conjar. Trener: Branko Janžek.

Susret u Puli započeli su Varaždinci bez cijele nekolicine važnih igrača (Vugrinec, Golik, Lončar, Pajač, Režić, Komljenović...) no unatoč tome, nisu bili bez ambicija.

Janžek je najavljivao ofanzivnu formaciju, igrači su sigurno bili željni igre, nakon neodigravanja prošlotjedne utamice, kao i ranije, niza pripremnih utakmica, zbog suspenzije.

Domaćin je bio dominantija ekipa na početku susreta, a ekipa Branka Janžeka odolijevala je napadima, do negdje sredine prvog poluvremena.

Tada jedna odlična akcija Ottochiana i Sušića, koju je zaključio Kamerinac Henri Belle, isti igrač kao i na utakmici u Varaždinu, gdje je već u 2. minuti načeo mrežu Varaždinaca.

 Pogodak je malo "trgnuo" Varaždince, koij su počeli igrati znatno bolje, a sve to vratilo im se na najbolji mogući način, pogotkom u 41. minuti!

 Radilo se o brzoj akciji po lijevoj strani, gdje je prošao Grgec, ubacio u sredinu, gdje je Dominik Glavina najprecizniji za izjednačenje.

S 1:1 se i otišlo na odmor, a rezultatom su mogli zadovoljniji biti igrači Varaždina, no njihova hrabra igra bez kalkuliranja nagrađena je ipak pogotkom.

Na početku nastavka, nije se mnogo toga promijenilo, a Branko Janžek je nastavio s istim igračkim kadrom. Tek nakon dvadesetak minuta, "živnula" je igra na Aldu Drosini, a domaćin je i dalje bio dominantniji, dok su Varaždinci svoju šansu tražili preko brzonogih Antoleka, Sačera i Tokića.

Ipak, gol su postigli domjaćini, tek u 79. minuti. Bila je to akcija u kojoj se lopta dugo "motala" po kaznenom prostoru Varaždinaca, na kraju je poznati navijač Varteksa, Sandi Križman, Riječanin u dresu Istre, uposlio Hrvoja Milića, koji pogađa za 2:1.

Bio je to i konačan rezultat susreta, jer varaždinski nogometaši do kraja utakmice nisu uspjeli postići izjednačujući pogodak.

Tako nakon 20. kola 1. HNL, i utakmice u Puli, varaždinski prvoligaš ostaje na samo 8 bodova, u iščekivanju odluke disciplinske komisije i kazne za neodigrani susret protiv Rijeke.

Susret se ipak odigrao, nakon brojnih peripetija i velikog iščekivanja, a unatoč brojnim problemima s ozljedama, mladi Varaždinci prezentirali su se u dobrom svijetlu u Puli, no protiv znato organiziranijeg, financijski posloženog kluba, nisu mogli više.

A idući tjedan slijedi nova borba sa suspenzijama, odgodama plaćanja, kako bi se odigralo sljedeće kolo. Očekujemo i prve konkretne poteze novog predsjednika Borisa Solomuna.

Komentari