NK ISTRA - NK VARAŽDIN

Istra "potopila" Varaždin u Puli i pobjegla mu na tri boda prednosti

Objavljeno: 07.02.2020. 19:47

Zadnja izmjena: 07.02.2020. 19:53

U prvom susretu 21. kola Hrvatski telekom Prve lige Istra 1961 pobijedila je Varaždin rezultatom 1:0 i tako ga ostavila, usamljenog na posljednoj poziciji prvenstvene ljestvice. Varaždin je ostao na 12 bodova a Istra sada ima 15 bodova i u derbiju začelja napravila veliki korak prema ostanku u "društvu najboljih".

Istra je do ove utakmice s Varaždinom imala samo jednu pobjedu, u dosadašnje dijelu prvenstva, i to baš protiv Varaždina u 3. kolu HT Prve lige. 

Varaždin u utakmicu kreće s malo drugačijom postvaom od najavljene u napadu je Benko, Špičić je zaigrao kao i Guera.

Kontranapadi Istre

Početak utakmice obilježila je ozljeda Drožđeka, koji već u sedmoj minuti morao napustiti igru, a umjesto njega ušao je Posavec. Već nekoliko minuta kasnije Benko se našao u najizglednijoj varaždinskoj prilici prvog dijela. Benko je pucao s ruba desetarca ali ravno u golmana Istre. Domaći odmah uzvraćaju s jednom izglednom prilikom ali od tada Varaždin ima malo više inicijative u igri. Međutim, od 25. minute zaredala su dva izgledna napada Istre, da bi u 30. minuti Gržan iz protunapada promiješao varaždinsku obranu i postigao gol za vodstvo Istre. Varaždin do kraja poluvremena pokušava ugroziti vrata Istre ali bez uspjeha. U sudačkoj nadoknadi vremena Istra ponovo dolazi u priliku iz kontre ali obrana je Varaždina ovaj puta na mjestu.

Greške i propusti

Drugi dio susreta počinje izmjenom u Varaždinu umjesto Petkovića ušao je Ninčević. Varaždin sve više u napadu ali Istra odgovara i u jednom kontranapadu u 53. minuti domaći su se našli u stopostotnoj prilici ali se napadači nisu snašli i lopta odlazi pokraj gola. Varaždin i dalje napada a od prilika treba izdvojiti slobodan udarac Benka s ruba šesnaesterca te dvije minute kasnije škarice Benka ali pokraj gola. Što se više otvara Varaždin to su Istrini protunapadi opasniji. Tako u 69. minuti samo sreća spašava Varaždin od drugog pogotka, jer Istrin napadač promašuje loptu u vrlo izglednoj prilici samo nekoliko metara od Nevistićevog gola. U 71. Prilika za Varaždin, nakon slobodnog udarca varaždinski napadač glavom ne pogađa. Igra se vrlo otvoreno i u 72. minuti Nevistić ponovo spašava Varaždin, nakon Istrinog kontranapada. Obečavaju situacija u 87. minuti ali Đurasek puca glavom preko gola.  

Komentari