Čehok: Ankete pokazuju da bih uvjerljivo pobijedio

Objavljeno: 03.09.2011. 10:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok dao je svoj prvi intervju nakon izlaska iz pritvora novinaru Hrvatske televizije Ivici Grudičeku. Tvrdi da se osjeća dobro, da je uvjeren u svoju nevinost, a na izravno pitanje hoće li se kandidirati za gradonačelnika ustvrdio je da ankete pokazuju da bi pobijedio u prvom krugu.

Ivan Čehok je 48 dana proveo u pritvoru u Remetincu zbog sumnje da je oštetio varaždinski gradski proračun za 33 milijuna kuna. Sredinom srpnja podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina kako bi se otklonili svi pritvorski razlozi i kako bi bio pušten na slobodu.

Na slobodi je tako već mjesec i pol dana, a HTV-u je rekao da se osjeća dobro i da osjeća podršu svojih sugrađana.

- Ja se uvijek osjećam dobro jer je moja savjest potpuno čista. I osjećao sam se dobro kada sam bio gradonačelnik, kao i što se osjećam danas dobro jer moram iskreno reći da mi danas još više ljudi prilazi, čestita, hrabri, bodri i mislim da je to moja najveća zadovoljština – rekao je Čehok u svom prvom intervjuu nakon izlaska iz pritvora.

Na izravno pitanje hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika, Čehok nije odgovorio ali je poručio da smatra da bi uvjerljivo pobijedio da se kandidira.

- Sve predizborne ankete pokazuju da bih pobijedio uvjerljivo u prvom krugu, ali o svemu što će se događati ima još vremena govoriti - rekao je Čehok za Dnevnik 3 Hrvatske televizije.

Iako Čehok opciju kandidiranja za gradonačelnika ostavlja otvorenom, to će biti vrlo komplicirano za izvesti.

Da bi njegova kandidatura bila moguća trebala bi završiti istraga koja se protiv Čehoka i čelnika T7 Grupe Davora Patafte i Narcise Huljev vodi zbog sumnje da su oštetili varaždinski gradski proračun za 33 milijuna kuna.

S obzirom da na sud još nije stigao zahtjev za podizanje optužnice, istraga najvjerojatnije još nije završila što znači da bi se Čehokovom pobjedom na izborima ponovno ostvarili pritvorski razlozi koji su vrijedili do sredine srpnja i Čehok bi ponovno završio u Remetincu.

Komentari