Ivan Jakovčić: Bit će mi čast ako me Čačić podrži na EU izborima

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 10.05.2014. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: facebook/IDS

Iz Ureda za odnose s javnošću Istarskog demokratskog sabora (IDS), u nedjelju 4. svibnja novinari su obaviješteni da će sljedeći dan u Varaždinu biti održana konferencija za tisak.

Na toj konferenciji trebali su se pojaviti Natalija Martinčević i IDS-ov kandidat za euroizbore Ivan Jakovčić, te predstaviti zajedničke okvire suradnje. Međutim, ubrzo nakon što je spomenuta vijest odijeknula u hrvatskom javnom prostoru, najavljena konferencija je otkazana.

Možete li reći zašto je otkazna konferencija za tisak koju ste trebali održati s reformistima?
Općepoznato je da g. Čačić i ja imamo dugogodišnje političko prijateljstvo, koje datira još od početka devedesetih. Duboko sam uvjeren da je potpuno normalno da naše prijateljstvo u političkom, ali i u ljudskom smislu, traje i u buduće. Nitko mi nema pravo oduzeti pravo na prijateljstvo i suradnju. Naime, poznato je da su sada europski izbori; poznato je da će ljudi koji su okupljeni oko g. Čačića sigurno izaći na izbore, a u slučaju da dobijem njihovu podršku, ja ću im zaista biti iznimno zahvalan. Bit će mi čast ako me g. Čačić podržava! S druge strane, ne razumijem zašto nekima smeta to moje prijateljstvo, jer ono je zaista ljudsko i jednostavno nema nikakvih zločestih, već samo plemenitih namjera.

Cijeli intervju s dugogodišnjim čelnikom IDS-a, a sada počasnim predsjednikom i kandidatom spomenute stranke za europski parlament, pročitajte u najnovijem broju Tjednika eVaraždin, koji je od petka dostupan na više od 300 prodajnih mjesta u cijeloj regiji.

Komentari