Ivanec i Lepoglava oštro protiv ukidanja večernje radničke linije

Objavljeno: 28.11.2011. 11:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ilustracija

Gradovi Ivanec i Lepoglava stali su uz bok putnicima te od Hrvatskih željeznica zatražili da ne ukidaju kasnu večernju radničku liniju, odnosno kasni večernji vlak koji prometuje na relaciji Varaždin – Ivanec, piše ivanec.hr

Na sastanku u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić odlučno je od menadžera HŽ-a Vladimira Kozjaka zatražio da ne ukidaju večernji vlak koji putuje iz Varaždina u Ivanec jer na taj način ugrožava egzistenciju radnika koji se koriste tim vlakom.

- Grad Ivanec podupire težnju HŽ-a da racionalizira svoje poslovanje, ali nikako ne nauštrb radnika! Jer, ukine li se radnička linija, pa vozilo se njome samo tridesetak radnika, ugrozili ste egzistenciju isto toliko radničkih obitelji! A oni putuju vlakom zato jer jedva da imaju za kruh – poručio je gradonačelnik Batinić.

Gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i njegovog kolegu iz Lepoglave Marijana Škvarića šokirale su najave da bi se novim voznim redom, koji bi se na željeznicama trebao početi primjenjivati od sredine prosinca, trebala ukinuti željeznička radnička linija prema Ivancu, s polaskom iz Varaždina u 22.22 sata, pa su organizirali sastanak s mjerodavnima u HŽ-u.

Gradovi Ivanec i Lepoglava te neke gravitirajuće općine koje se također oštro protive ukidanju te linije, pokrenuli su i zajedničku akciju sa Varaždinskom županijom te od Uprave HŽ-a zatražili da svoju odluku korigira.

Izvor: ivanec.hr

Komentari