Ivanečki HDZ protiv prijedloga izmjena i dopuna proračuna Grada Ivanca

Objavljeno: 02.06.2014. 12:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Potaknuti prijedlogom izmjena i dopuna proračuna Grada Ivanca za 2014. godinu, gradska organizacija HDZ-a zauzela je stav da isti ne može podržati.

Priopćenje Hrvatska demokratske zajednice – gradske organizacije Ivanec o ovoj tematici prenosimo u cijelosti.

Naime, spomenutim se izmjenama planira osigurati otprilike milijun kuna većih prihoda od prethodno planiranih i to s osnove poreza i prireza na dohodak. Gradska vlast predviđena sredstva predlaže utrošiti za ostale rashode za zaposlene, rashode za razne usluge, kapitalne donacije, kazne, penale i naknade štete, reprezentaciju, nepredviđene rashode, dodatna ulaganja na građevinskim objektima, službena putovanja, usluge promidžbe i informiranja, kapitalne i tekuće donacije Pučkom otvorenom učilištu, izgradnju sportskih igrališta, akciju "Zelena čistka" i slično.

Gradski odbor HDZ-a Ivanec ne može se složiti s ovakvim prijedlogom jer smatramo da bi prije svega spomenuta sredstva trebalo usmjeriti za pomoć roditeljima u nabavci udžbenika svim učenicima osnovne škole u školskoj godini 2014./2015.

Gospodarska situacija na području Grada Ivanca jednako je teška kao i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Zatvaraju se pojedine firme, a zaposlenici odlaze na Zavod za zapošljavanje.

Roditelji su preopterećeni raznim izdacima i egzistencijalnim potrebama, a poznato je da je Ministarstvo obrazovanja donijelo jednu posve nepotrebnu odluku da se ove godine mijenjaju svi udžbenici za osnovne škole.

Većina roditelja teško može to pokriti pa smatramo da bi im se ovakvom olakšicom ublažila nastala poteškoća nauštrb izdataka predloženih rebalansom za koje smatramo da su daleko neprioritetniji.  

Ujedno, na ovaj način ivanečki HDZ pruža mogućnost vladajućima u gradu da donekle isprave pogrešku svojih stranačkih kolega s nacionalnoga nivoa koji su bez razmišljanja, u vrijeme velike krize, stavili na "leđa" roditelja još jedan dodatan izdatak.

Komentari