Ivanečki vitezovi na Skupštini o uspjesima i problemima koji ih tište

galerija-images/ivanecki vitezovi 2

Objavljeno: 29.04.2015. 10:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: UIV

Udruga Ivanečki vitezovi održala je u gradskoj Vijećnici redovitu godišnju Skupštinu u čijem sastavu su povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci i Ivanečka rudarska četa. Skupštinom je predsjedao predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš...

Na sjednici je razmatran Izvještaj o radu za 2014. godinu kojeg je podnio tajnik udruge Tomislav Vedak. U raspravi je konstatirano kako je lani realizirano mnoštvo planiranih ali i neplaniranih aktivnosti.

- Nastavljaju stizati pozivi iz Hrvatske ali i van granica, na neke pozive se nismo mogli odazvati prije svega radi nedostatka financijskih sredstava, kao i donijete prošlogodišnje odluke. Između ostalog ostvareni su i zapaženi rezultati   na državnoj i međunarodnoj razini – kazao je tajnik Udruge, a potom je iznio i prijedlog Programa rada udruge za 2015. godinu.

Nakon rasprave isti je jednoglasno prihvaćen. Voditeljica  za promidžbu i izdavačku djelatnost Ivana Matić podnijela izvještaj o realiziranim aktivnostima, osvrnula se na redovito i promptno informiranje  javnosti ,te susretljivost elektronskih i pisanih medija u objavi članaka. Svima je najsrdačnije zahvalila.

Predsjednik, Boris Jagetić Daraboš u svojem izlaganju  osvrnuo se na sveukupni rad udruge.

- Najveći dio ostvarenih prihoda i rashoda je upotrjebljeno za aktivnosti, održavanje, nabavu i izradu opreme, dotisak brošure, suvenire i ostalo potrebito za normalno funkcioniranje udruge. U prihodovnoj  strani  između ostalog realizirane su potpore temeljem prijave projekata i dobivanjem bespovratnih potpora malih vrijednosti – naglasio je Jagetić Daraboš.

U proteklom razdoblju udruga je realizirala niz turističkih aktivnosti  kao pokretni promotor i samim time promovirala grad Ivanec,  Županiju, Hrvatsku, sponzore i rad udruge.
Razmatrana je i ostala problematika, posebno s osvrtom na tešku situaciju, te su u tom pravcu iznijete mogućnosti oko prodaje dijela viteških odora u cilju zadržavanja  opstojnosti i preustroj udruge s drugim ciljevima.

Članovi udruge su aktivno raspravljali o Izvještajima te se osvrnuli i zaključili da je realizirano mnogo aktivnosti shodno raspoloživim sredstvima. Izvještaji o radu za 2014.g jednoglasno su prihvaćeni, a na Skupštini je izglasana i promjena Statuta udruge koji je usklađen s novim Zakonom o radu udruga. Tijekom Skupštine se pristupilo  izboru i proglašenju najaktivnijeg člana za proteklo razdoblje, uvidom u popis aktivnosti, najaktivnijim članom je proglašen Tomislav Petrinjak.

Tom prigodom mu je Predsjednik udruge uručio pisanu posebno izrađenu i dizajniranu Zahvalnicu u mapi.Predsjednik udruge Boris Jagetić Daraboš, zahvalio se svim članovima na savjesnom obavljanju aktivnosti.

- Tijekom 2014. prisutna je velika direktna i indirektna aktivnost Udruge te je realizirana kvalitetna promocija Grada. Diljem Hrvatske prepoznati smo kao ozbiljan partner s jasnim definiranim ciljevima s velikim potencijalima u očuvanju kulture i tradicije naše Županije i šire. Iz tog razloga postali smo prepoznatljivi u svim sferama društva kao i na međunarodnom prostoru. Tome u prilog ide i pozivi iz svih većih hrvatskih gradova kao i van naših granica (Slovenija, BiH, Mađarska, Slovačka, Italija, Austrija …) – rekao je Jagetić Daraboš.

Dodao je da članovi Udruge moraju zadržati dobru percepciju koju imaju i svojim ponašanjem biti primjer s ciljem sveopćeg napretka društva u cjelini, bez samovoljne ideološke  promocije pojedinaca. naime, Ivanečki vitezovi, moraju se voditi načelom etike, viteštva i promocije baštine.

Upućene su riječi zahvale svim prijateljima i simpatizerima udruge, posebno prijateljskim udrugama, Gradu Ivancu, partnerima, sponzorima, Ministarstvima RH, Hrvatskoj turističkoj zajednici, pisanim i elektroničkim medijima bez kojih rad ne bi bio toliko produktivan i prepoznatljiv.
{gallery}ivanecki vitezovi 2{/gallery}

Komentari