dolazi zimska sezona

Iz ŽUC-a poručuju: ''Spremni smo za zimu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2018. 13:44

Zadnja izmjena: 13.11.2018. 12:02

U organizaciji Županijske uprave za ceste Varaždinske županije danas je u Županijskoj palači održan sastanak kako bi se javnost upoznala s planom održavanja cesta na području Županije tijekom nadolazećeg zimskog perioda

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a ujedno i županijski vijećnik Krešimir Horvat te službama poželio što manje posla, ali se i zahvalio svima koji svake godine za vrijeme zimskog razdoblja održavaju i čiste naše prometnice kako bi se promet mogao nesmetano odvijati.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački istaknuo je kako su sve zimske službe spremne za nadolazeće zimsko razdoblje.

- ŽUC upravlja sa 940 kilometara cesta na području naše Županije, nadamo se da će biti što manje intervencija tokom zime. Sam trošak  zimske službe je jedno, no kada prođe sezona, ostaju troškovi saniranja pojedinih dijelova cesta. Uzmimo za primjer probleme s klizištima - rekao je Osonjački i dodao kako su osigurane dovoljne količine soli te minimalno 45 ekipa diljem Županije za održavanje i čišćenje cesta.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec naglasio je kako uskoro, točnije 15. studenog, počinju vrijediti zimski uvjeti na cestama što podrazumijeva korištenje zimske opreme te napomenuo kako će policija vršiti nadzor u prometu. 

Na sastanku je uz već spomenutog ravnatelja ŽUC-a, sudjelovao i Nenad Koščak, također iz ŽUC-a,  kao i predstavnici ostalih žurnih službi i institucija.

 

 

 

.

Komentari