Izađite na referendum i glasujte po savjesti, ali se prije toga informirajte

Objavljeno: 29.11.2013. 20:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

I dok nas bombardiraju u medijima i na društvenim mrežama raznim preporukama da na nedjeljnom referendumu o braku glasujemo za ili protiv, svi kao da su zaboravili da su nam godinama govorili da je ovo demokratska država. Dakle, mi vam nećemo reći ni da zaokružite protiv, a ni za, već da izađete na referendum, iskoristite svoje glasačko pravo i glasujete po savjesti. No, prije toga se informirajte i eliminirajte sve one informacije u kojima nema istine. Pritom se prilikom glasanja nemojte povesti za inatom prema bilo kojoj strani, posebno neka vas ne vodi ljutnja prema ovim našim ministrima i ostalim političarima koji su vam preporučili kako da glasujete, jer, ono što oni nisu učinili na svojim pozicijama da bi nama bilo bolje, nema nikakve veze s ovim referendumom.

U državi u kojoj je zavladala apatija i nepovjerenje prema politici, te gdje se pomalo izgubila svaka nada da bi moglo biti bolje, zaista ne čudi da je referendum o braku izazvao takvu hajku. No, tu je i niz pitanja, a jedno od onih najčešće postavljenih je, nije li se tih 50 milijuna kuna, koje će se potrošiti na odluku tko se s kim može ženiti, možda trebalo iskoristiti drugačije.

 Činjenica je da oni u istospolnim zajenicama nikad nisu imali ista prava kao oni koji njeguju vrednote braka između muškarca i žene. Također je činjenica da, kao što nije potreban ovaj referendum, nije potrebna ni parada ponosa koja se jednom godišnje odvija u Zagrebu. Jer, svi bi se trebali složiti da je ljubav između dvoje ljudi, bilo da je riječ o ljubavi dva muškarca, dvije žene ili muškarca i žene, njihova intimna stvar i o tome ne bi trebala raspravljati cijela država, niti bi se to trebalo naglašavati na nekakvim paradama.

 Jer, i u Bibliji, na koju se poziva inicijativa U ime obitelji, a i u ostalim svetim knjigama, govori se o ljubavi kao o nečemu najsvetijem (''Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao dijete, sudio kao dijete. Kad sam postao zreo čovjek, odbacio sam što je djetinje. Sad vidim kroz staklo i zamračen govor,sada znam djelomično,ali kada dođem pred lice Božije,spoznat ćemo kao što On nas zna. Što je izvorno,izvorno je. Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav, to troje, ali je najveća među njima ljubav'' (Korinćanima 13,11))

>> Ilčićevi Grozd i Hrast utemeljeni na načelima tajnovite organizacije Opus Dei

Isto tako, ni jedna sveta knjiga ne propagira mržnju prema onima koji su drugačiji, bez obzira na razloge zbog kojih su drugačiji.

Iako je većina nas odgojena po kršćanskim načelima, činjenica je da se ono što bi brak trebao biti, a to je temelj za zajednički život u dobru i zlu, izgubilo u ovim vremenima kad ljudi jedva preživljavaju, kad jedni druge krive za nemoć i neimaštinu… Činjenica je i da djeca više ne znaju što je dobro, a što ne, jer, kad ste zadnji put vidjeli dijete da se poslije škole igra s vršnjacima? Kad je zadnji put vaše dijete izrazilo želju da igra graničare, skrivače ili kad se vaše dijete prerušilo u kauboja ili indijanca?

U doba kad su razvodi brakova postali normalna stvar i kad je postalo sramota reći da se nešto čini iz ljubavi te kad djeca bježe u virtualni svijet kompjuterskih igrica i društvenih mreža, jesu li roditelji svjesni čemu su sve njihova djeca izložena?

Je li se itko zapitao kako riješiti te probleme, a bez da se pritom ne širi mržnja prema onima koji su drugačiji, bez obzira na to što mi o njima mislili i bez obzira na to zašto su drugačiji?

Ubojstva, zlostavljanja, prijetnje, pljačke, pedofilija… Sve to nekad smo gledali u filmovima i mislili da se ne događa ovdje, no, treba se suočiti u kakvom svijetu živimo, postati svjestan o razvoju tehnologije i svega onoga što je utjecalo na naše živote i pokušati živjeti u skladu s tim, jer, u prošlost se ne možemo vratiti.

Također, naša država ima previše problema, od nezaposlenosti pa do afera, koje su dobrim dijelom uništile gospodarstvo. Umjesto da se netko zapitao zašto se dvadeset godina nije iskorijenila korupcija ili pak da je netko odgovorio na pitanje kome su se mogli naši građani, uključujući i gospodarstvenike, obratiti kad je netko od njih tražio mito, nas cijela Vlada i oporba već tjednima ‘’zabavlja’’ referendumom. Zamislite samo kako ostatak svijeta gleda na nas. No, sve to i ne čudi, dok god su oni koji su bili na vlasti ili koji jesu na vlasti znaju da ćemo se uhvatiti za mamac kad u medije puste nebitnu stvar, jer, zašto bi onda narod razmišljao o bitnim stvarima.

Zato, kad je već referendum tu, u nedjelju izađite na birališta i nemojte biti vođeni manipulacijom ni jedne ni druge strane, već se vodite činjenicom da, svatko ima pravo na sreću i život kakav želi, ako to loše ne utječe na druge ljude.

Komentari