uoči svih svetih

Foto - Izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila vijence na groblju

Objavljeno: 31.10.2023. 12:34

Zadnja izmjena: 31.10.2023. 12:36

Uoči blagdana Svih svetih, na varaždinskom gradskom groblju, u pratnji pripadnika Husarske garde te Građanske garde Varaždin, položeni su zajednički vijenci Varaždinske županije i Grada Varaždina kod Središnjeg križa u spomen na sve preminule građane.

Položeni su vijenci i kod Spomen kosturnice u spomen na sve preminule te poginule pripadnike Antifašističkog pokreta, te kod Križa branitelja u spomen na sve preminule te poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i civilne žrtve Domovinskog rata. U zajedničkom izaslanstvu bili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako se već tradicionalno uoči blagdana Svih svetih odaje počast svima onima koji nisu više s nama.

- Prigoda je to da se prisjetimo i onih koji su dali najviše od sebe, svoje živote, a sve kako bi danas naša Hrvatska bila zemlja boljeg i sigurnijeg života. I kao što stalno ističem, upravo iz njihove žrtve trebamo izvući jednu pouku, a to je da na tim temeljima gradimo još bolju i sretniju budućnost za sve nas – rekao je župan Stričak.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, također je naglasio važnost blagdana Svih svetih.

- Odajemo počast svim našim voljenima koji su otišli s ovog svijeta, našim braniteljima, antifašističkim borcima, svima onima koji su doprinijeli da danas živimo u ovom miru. Neka odlazak na posljednja počivališta našim najmilijima bude u miru i dostojanstven – rekao je zamjenik Marković.

Komentari