Izglasan proračun Ivanca - HDZ i HSS ponovo protiv

Objavljeno: 19.12.2014. 11:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Sandra Županić

Proračun Grada Ivanca za 2015. godinu iznosi 27,44 milijuna kuna, izglasalo je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 18. prosinca.

Na sjednici je sudjelovalo 15 vijećnika. Od toga je 10 glasovalo za proračun, a pet, iz redova HDZ-a i HSS-a, bilo je protiv.

HDZ-ovac Vladimir Lacković uoči glasovanja objasnio je zašto njegova stranka neće podržati proračun te dodao da će Ivanec teško realizirati ovakav proračun, najviše jer jedinice lokalne samouprave ostaju zakinute za sredstva novim zakonom o porezu na dohodak.

- Za neke stavke se izdvaja previše, a za druge, poput stipendija i prehrane djece, premalo. Nemam iluzija da proračun neće proći. Mi ovakav proračun nećemo prihvatiti jer nema gospodarsku i socijalnu opravadanost te cilj su mu predsjednički izbori pred nama i parlamentarni izbori iduće godine - kazao je Lacković.

Među iznosima koji su najviše zasmetali oporbu su 70 000 kuna za reprezentaciju, 436 000 za promidžbu i informiranje te drugi.

- Vi uporno podržavate programe iz proračuna, ali na kraju ne i sam proračun - komentirao je Lackovićeve opaske ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Na aktualnom satu pak se razgovaralo o ivanečkom gradskom parku. Vijećnik Dražen Piskač (HNS) pitao je gradonačelnika Batinića što znači za građane prodaja parka tvrtki Nekretnine Breza.

>> Kome je prodano oko 3.000 m2 parka u centru Ivanca?

Batinić je kazao da će Grad Ivanec nastaviti voditi postupak za 3002 m2 parka i pokušati ući u njegovo vlasništvo.

- Kako se radi o parceli koja je kulturno dobro tamo se ne može ništa raditi bez dozvole državnih tijela. Taj dio parka i dalje ima status javnog dobra i građana ga mogu normalno koristiti. Nitko ne može zabraniti prolaz. Vlasnik praktički ima s tim samo puno obaveza, jer parcelu mora održavati i drugo - objasnio je Batinić.

Komentari