novi projekt

Izrađuje se karta dostupnih građevinskih zemljišta na području grada Ivanca, donosimo detalje

Objavljeno: 18.01.2024. 18:20

Zadnja izmjena: 18.01.2024. 18:20

Grad Ivanec pokreće inicijativu za izradu nove korisne baze – građevinskog zemljišta čiji je cilj prikupiti podatke o raspoloživim površinama građevinske namjene na cijelom administrativnom području Ivanca. 

Ova inicijativa pokreće se na korist vlasnicima zemljišta koji su zainteresirani za prodaju čestica u svojem vlasništvu, ali i na korist onima koji bi čestice željeli kupiti. Grad Ivanec poziva privatne vlasnike zemljišta na dostavu podataka za izradu baze građevinskog zemljišta, bez obzira na njegovu namjenu (stambena, poslovna, turistička i sl.).Napominjemo kako se poziv ne odnosi na zemljišta u obuhvatu Industrijske i Poslovne zone.

Spomenuta baza, koja će biti javno dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, povezat će se s Geografskim informacijskim sustavom (GIS) i na taj način osigurati geografski pregled lokacija. Za potrebe evidentiranja u bazi, vlasnici su dužni dostaviti podatke o adresi, odnosno lokaciji i veličini zemljišta. Za ulazak u bazu je potrebno imati riješene imovinsko pravne odnose (ako vlasništvo nije 1/1, potrebna je suglasnost svih vlasnika). Detalje o dostavi podataka i sve ostale informacije pogledajte ovdje

Komentari