Izranjavani Varaždinci na Poljud ne idu s figom u džepu

Objavljeno: 03.11.2011. 11:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Andrej Švoger /Cropix

U prošlom kolu Varaždinci su na domaćem terenu protiv Lučkog propustili jednu od posljednih prilika da uknjiže bodove. Ove subote izranjavani ozljedama i virozama odlaze na Poljud na teško gostovanje, no u Split se ne idu predati...

Hajduk je trenutno drugoplasirana momčad HNL-a, dok su Varaždinci uverljivo posljednji. Varaždinski prvoligaš u 13. kola skupio je samo dva boda što je najlošiji skor u posljednih 20 godina, otkako se natječe u prvoj ligi.

Trener Janžek muku muči oko sastavljanja momčad, te će u Split otići sa 13 igrača. Glavina ima problema s mišićem, Vugrinca muči ozljeda, Grgec je operirao meniskus, Antolek je pod virozom, a neće biti Lončara i Pajača koji je s mladom reprezentacijiom.

U subotu će centralne stopere zaigrati Barišić i Jhonnes, pored njih na boku u obrani bit će povratnici Rašić i Conjar, Šimek se seli u vezni red, a u veznom redu igrat će još Golubar, Cerovečki, Antolić i Sačer, dok bi usamljen u vrhu napada trebao biti Tokić.

U prošlom kolu Inter je zaledio Poljud svladavši Hajduk 2-1. Trener Janžek istaknuo da razlika između Varaždina i Hajduka nije ogormna, te da se na Poljud idu nadigravati.

- Imamo problema s ozljedama i virozama, ali s obzirom na okolnosti idemo odigrati dobru utakmicu, probati se nadaigravati s Hajdukom i pokušati napraviti sve da izvučemo što bolji rezultat - rekao je trener Varaždinaca.

Još je svježa golijada na Maksimiru kada je Dinamo utrpao sedam komada Varaždincima. Hajduk nije toliko bolji od Varaždina pa se trener Janžek ne boji katastrofe.

- Ne bojim se katastrofe nije tolika razlika između Hajduka i Varaždina- zaključio je Janžek.

Na Poljud Varaždinci idu izranjavani, ali poraz Hajduka u prošlom kolu dokaz je da je Hajduk ranjiv i sklon oscilacijama pa Varaždinci dobrom i organiziranom obranom i munjevitim kontranapadima mogu do iznenađenja.

Varaždin nije suspendiran, pitanje je dana kada će biti

Čakovec je dobio odluku arbitražnog suda u svoju korist protiv NK Varaždinu koji potonjem klubu nije platio 120 tisuća kuna po pravilniku HNS-a za razvoj igrača Filipa Škvorca i Dominika Glavine. Protiv Varaždina vodi se i treći postupak vezano uz Dinu Škvorca.

Direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković potvrdio nam je da Varaždin nije suspendiran, ali je platio troškove arbitražnog postupka.

- Varaždin za sad nije suspendiran već je platio je troškove arbitražnog postupka. Novi troškovi za ove igrače narušili bi financijsku konstrukciju kluba iako je s njihove strane to opravdan postupak- rekao je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Iznos koji bi Varaždin trebao platiti NK Čakovcu za ovu trojicu igrača je oko 300 000 kuna.

Komentari