Javna tribina na temu prevencije alkoholizma i drugih ovisnosti 28. studenog

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.11.2013. 19:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Dana 28. studenog s početkom u 10 sati, održati javna tribina na temu prevencije alkoholizma i drugih ovisnosti, u Velikoj dvorani Varaždinske županije.

Organizatori  tribine su Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije i Varaždinske županija - Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga, u suradnji s županijskom koordinacijom za školski preventivni program i OB Varaždin – odjelom za alkoholizam i druge ovisnosti.

Moderator tribine bit će ravnatelj ZZJZ Varaždinske županije Dražen Jagić, dipl.oec. , a u sklopu tribine bit će održana tri tematska predavanja:
- "Ovisnost o Internetu" – Mirjana Vincek – Škvorc, prof. psihologije, koordinatorica za ŠPP pri osnovnim školama i psihologinja IV. OŠ Varaždin
- "Kanabinoidi  - uravnotežen pristup prevenciji u kontekstu aktualnih spoznaja" – mr. Irena Stipešević Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva iz Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti ZZJZ
- "Prevencija alkoholizma kod mladih" – mr.sc. Zemira Medved, dr. med., spec. psihijatrije iz Odjela za ovisnosti OB Varaždin.

Obzirom da je tribina prvenstveno namijenjena stručnim suradnicima i koordinatorima za ŠPP  u osnovnim i srednjim školama, tijekom diskusije raspravljat će se o slijedećim pitanjima:
- Kako unaprijediti mjere ranog otkrivanja učenika eksperimentatora s psihoaktivnim drogama  i učenike koji konzumiraju alkohol?
- Kako pravovremeno intervenirati prema diskretnom i zaštitnom modelu za učenika? Mogućnosti testiranja  na droge i alkohol  na zahtjev škole po potpisanom informiranom pristanku  roditelja.
- Kako unaprijediti suradnju s roditeljima po pitanju ranog otkrivanja i koji je protokol postupanja u slučaju nesuradljivosti, i druga pitanja.

Komentari