Jovanović podržao kapitalne infrastrukturne projekte u školstvu u Međimurju

Objavljeno: 15.05.2012. 15:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović obišao je Međimursku županiju kako bi se upoznao s projektima predškolskog obrazovanja Roma te infrastrukturnim projektima u školstvu.

Ministar je obećao više novca iz ministarstva za financiranje predškole Roma jer je to, kako je naglasio, preduvjet za njihovo daljnje školovanje i nastavak srednjoškolskog obrazovanja.

Upoznao se i sa problematikom vezanom uz provođenje kapitalnih infrastrukturnih projekata u školstvu. Radi se o izgradnji škole i sportske dvorane Osnovne škole Vladimir Nazor u Pribislavcu te izgradnji Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu.

- Ministarstvo će dati logističku potporu za izgradnju tih objekata putem javno-privatnog partnerstva, a ako izgradnja neće biti moguća na taj način, tada će se naći način da država, Grad Čakovec i Međimurska županija zajedno financiraju te projekte - poručio je ministar Jovanović.

Ovo je prva županija koju je Jovanović obišao na ovaj način te ujedno predstavio nove smjernice za razvoj odgoja , obrazovanja i znanosti u RH

Komentari