Juniorke predvođene Petrom Petek 13. na svijetu

Objavljeno: 24.11.2011. 08:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Varaždinska stonotenisačica Petra Petek stigla je sa Svjetskog juniorskog prvenstva održanog od 13. do 20. studnenog u dalekom Bahreinu. Perspektivna i mlada stolnotenisačica u ekipnom djelu osvojila odlično trinaesto mjesto, a kakvi su dojmovi i kako je zadovoljna svojim nastupom ispričala nam je jedna od četiri članice hrvatske juniorske stolnoteniske reprezentacije...

Petra je cijelom manifestacijom bila očarana iako ljepote samog Bahraina nije stigla bolje u poznati.

- Prvenstvo je bilo sjajno organizirano, od samog dočeka na aerodromu,do lijepo pripremljene dvorane. Nisam imala prilike malo bolje upoznati ljepote Bahraina, ali ono što sam vidjela mogu reći da je stvarno prekrasno – oduševljeno je rekla Petra Petek.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija čije su boje osim Petekove branile Tubikanec, Jeger i Rakovac izgubila je u osmini finala protiv Njemačke 3-2 u vrlo napetom susretu.

Kod rezultata 2-2 hrvatski je izbornik isključen što je i utjecalo na posljednji meč u kojem je Jeger izgubila 3-1 u setovima. Mlade su hrvatske juniorke išle u borbu za trinaesto mjesto gdje su svladale Peru.

- Kad se sve skupa pogleda, biti trinaseti na svijetu nije mala svar, mnogo ekipa nije ni nastupilo na Svjetskom prvenstvu pa je ovo odličan rezultat- istaknuo je prvi ženski varaždinski reket.

Zlatom su se okitile Kineskinje, dok je od Europljanki najdalje do četvrtfinala stigla Njemačka.

Petra Petek u momčadskom dijelu izgubila je samo susret od Peruanke, a u  pojedninačnom dijelu i paru s Tubikanec ispala je u prvom kolu.

- Svojim nastupima u ekipnom dijelu sam prezadovoljna, osim onim protiv Peruanke. Što  se pak pojedinačnog dijela tiče nije bilo sreća sa ždrijebom, ali mislim da je ta cura bila "zrela" da se dobije. Povela sam 2-0 u setovima, ali  protivnica je uspjela  preokrenuti meč, pružiti dobru i kvalitetnu igru te na kraju ipak pobijedila – kazala je Petekova.

Najviše u pojedinačnom dijelu došla je Lea Rakovac koja je u drugom kolu ispala od Yane Noskove.

Petra je ponovo naglasila odličnu atmosferu u ekipi koja ih je mogla odnijeti i u četvrtfinale da je bilo više sreće.

- Da sam morala birati ekipu takvu sigurno ne bih našla jer je atmosfera u ekipi bila sjajna, nije nedostajalo ništa, možda malo više sreće u borbi za četvrtfinale protiv Njemačke, ali nema veze sve je to sport, treba se znati nostiti i s porazima, čestitati boljima i težiti k tome da sljedeći put bude bolje - ambiciozna je Petekova.

Višegodišnji trener ženske seinorske reprezentacije Neven Cegnar istaknuo je kako je atmosfera u ekipi odlična i da imaju potencijala, te da ga svojim radom mogu iskoristiti što je potvrda da se radi o budućnosti hrvatskog ženskog stolnog tenisa.

Komentari