grad ludbreg

Kestenijada i gljivarijada u Gornjem gradu u Vinogradima Ludbreškim

Objavljeno: 23.10.2023. 08:20

Zadnja izmjena: 23.10.2023. 08:20

Foto: Grad Ludbreg

Ispred novouređenog Društvenog doma u Gornjem gradu u Vinogradima Ludbreškim održane su tradicionalne kestenjada i gljivarijada. Događaj koji se u Gornjem gradu održava već petnaestak godina organizirala je Udruga za šport i rekreaciju Gornji grad.

Za ovu prigodu bilo je pripremljeno 100 kilograma kestena. Uz to, pekli su se vrganji i šampinjoni s jajima te se kuhao kukuruz šećerac. Nastavku manifestacije priključili su se tamburaši KUD-a Anka Ošpuh. 

Za gljive s jajima potrošeno je sedam kilograma gljiva i dvjesto komada kokošjih jaja. Pripremljen je i pano s logotipom Udruge za šport i rekreaciju Gornji grad u čijem su se okviru mogli fotkati gosti. Vrijeme je bilo odlično pa je i gostiju bilo puno što znači da je Udruga vjerojatno uspjela prikupiti i ponešto donacija za svoje daljnje aktivnosti.

-Naša udruga promovira gorički kraj i svake nedjelje se susrećemo s ljudima prilikom šetnje jer redovito idemo na nordijsko hodanje po stazama i puteljcima našeg prelijepog ludbreškog kraja. Jako smo zadovoljni s fasadom na našem društvenom domu koji sada izgleda puno ljepše. Zahvaljujemo sponzorima, donatorima i Gradu Ludbregu što nam je i ove godine omogućio održavanje našeg tradicionalnog događaja – rekla je Vlatka Kiš, tajnica Udruge

Komentari