Konačno zima: Temperature ispod nule, sutra se očekuje snijeg

Objavljeno: 16.01.2012. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U Hrvatskoj konačno vladaju vremenski uvjeti primjereni za ovo doba godine. U skladu sa godišnjim dobom, zimom, zahladilo je pa su jutros izmjerene temperature ispod nule. U nekim dijelovima Hrvatske bilo je i -10, a u Varaždinu se živa u slobodnom padu zaustavila na -6 celzijevaca.

Da je zima konačno stigla u Hrvatsku dokazuje i činjenica da je čak i na moru bilo hladno. Na Krku je tako temperatura pala na -1 celzijevac. Ipak, tijekom dana se na moru očekuju temperature oko 10 stupnjeva.

Najhladnije je jutros bilo u gorskim predjelima. Na Risnjaku je tako zabilježeno -14, na Zavižanu -13, a u Otočcu -12 celzijevaca.

Hladno je bilo i na kontinentu, pogotovo u ovim našim krajevima. U nekim dijelovima Hrvatskog zagorja izmjereno je tako i -12 stupnjeva, u Zagrebu je bilo -7, a u Varaždinu -6.

Meteorolozi javljaju da će danas tijekom dana u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske vrijeme biti uglavnom sunčano ali i hladno. Najviša dnevna temperatura bit će od 1 do 3 °C.

U većem dijelu Hrvatske prevladavat će povoljne biometeorološke prilike. No, upozoravaju meteorolozi, potrebna je adekvatna zaštita od hladnoće.

Državni hidrometeorološki zavod javlja i da će sutra biti jednako hladno kao danas, uz jutarnje temperature koje bi mogle pasti i 8 stupnjeva ispod nule, te da bi tijekom dana mogla pasti i pokoja pahulja snijega.

Komentari