Varaždinska županija

Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Objavljeno: 28.12.2021. 19:20

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 19:20

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.                     

Donošenje Programa rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije za razdoblje od 2022. do 2025. godine bila je glavna tema konstituirajuće sjednice.

Predsjednica povjerenstva Dragica Ratković naglasila je promicanje ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini kao cilj Povjerenstva u ovome mandatu.

- Iznimno mi je zadovoljstvo što sam imenovana na mjesto predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Naš prioritet biti će promicanje žena u svim segmentima društva te ćemo raditi na tome da žene i muškarci budu jednakopravni. Podsjećam da je Povjerenstvo savjetodavno tijelo Županijske skupštine te ćemo u narednom razdoblju, sukladno Odluci o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, djelovati u interesu ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini, ali i šire. - istaknula je Ratković.

Sjednici su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. Župan je svim članicama i članovima Povjerenstva zaželio konstruktivan i uspješan rad te je obećao podršku u njihovim aktivnostima.

Komentari