vatreni anđeo

Kontroverzni Lupino tajanstven oko performansa kojeg sprema ove subote u Varaždinu

Objavljeno: 12.04.2018. 08:31

Zadnja izmjena: 12.04.2018. 08:38

Varaždinski  umjetnik i fotograf svjetske reputacije Ivan Lepen, poznatiji pod umjetničkim imenom  Stephan Lupino svom rodnom gradu Varaždinu poklonit će još jednu skulpturu i pritom izvesti performans, međutim nije nam želio otkriti što...

Naime, u Parku mladih ( u Ulici Gustava Krkleca, nasuprot Supermarketa Konzum i Vrtnog centra Parkovi kod groblja ) u subotu 14. travnja 2018. godine u 13 sati bit će otkrivena brončana skulptura Fire Angel ( Vatreni anđeo ) koji je izrađen u maniri njegovog sve prepoznatljivog stila kojeg su kritičari prozvali „lupinizmom“. Skulptura visine 3,7 metara izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture.

Otkrivanje skulpture u Varaždinu bit će odlična najava velike retrospektivne izložbe koja će u povodu 35. obljetnice umjetničkog stvaralaštva kontroverznog fotografa, a u posljednje vrijeme skulptora i multimedijalnog autora biti otvorena 25. travnja u najprestižnijem izložbenom prostoru u Hrvatskoj, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. Autor poziva sve ljubitelje umjetnosti, prijatelje i građane rodnog Varaždina da svojim dolaskom uveličaju svečanost na kojoj će izvesti, kako najavljuje,  sebi svojstven fotografski performans čije detalje nije želio u naprijed objavljivati.

 

Komentari