Kreće izgradnja kanalizacije u Općini Vidovec, projekt vrijedan 62 milijuna kuna

Objavljeno: 18.02.2015. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec uskoro započinje s  izgradnjom sustava prikupljanja i odvodnje sanitarnih otpadnih voda, a vrijednost cjelokupnog projekta koji će obuhvatiti svih 11 naselja općine je 62 milijuna kuna.

Obrada otpadnih voda naselja na području općine predviđena je na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda grada Varaždina, čime je iste potrebno dopremiti do varaždinske kanalizacijske mreže. Projektom su predviđene 22 precrpne stanice,  a kanalizacijski sustav općine Vidovec u konačnici će se spojiti na jugozapadni kolektor grada Varaždina i to u Jalkovečkoj ulici, kod pružnog prijelaza željezničke pruge Varaždin-Golubovec.

Tijekom 2015. godine predviđeno je prikupljanje potrebne projektne dokumentacije i građevinskih dozvola dok je početak izgradnje spomenutog sustava predviđen u 2016. godini.

Ukupna dužina gravitacijskih cjevovoda je 32 482 metra, dok je predviđena dužina tlačnih cjevovoda 5 935,5 metara. Projekt vrijedan 62 milijuna kuna  obuhvatit će svih 11 naselja na području Općine Vidovec.

Izgradnja modernog kanalizacijskog sustava zamijenit će postojeće septičke jame u domaćinstvima te će osigurati bitne preduvjete za nesmetani gospodarski razvoj i značajan utjecaj na ekološke aspekte na području općine Vidovec.

Komentari