Kupci POS-ovih stanova u naselju V. Novaka i dalje čekaju odgovore

Piše: Ivana Dreven

Objavljeno: 29.04.2013. 20:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz

Sastanak kupaca POS stanova u Ulici Vilka Novaka s predstavnicima Javne ustanove Gradski stanovi, varaždinskim gradonačelnikom i predstavnicima izvođača radova, najavljen za ponedjeljak, 29. travnja, nije se održao.

Kupci stanova ipak su se okupili ispred zgrade u kojoj se nalazi JU Gradski stanovi te predstavili svoje zahtjeve prema gradonačelniku. Naime, pozivaju ga da na e-mail adresu njihove nedavno osnovane udruge stanara po hitnom postupku pošalje listu kupaca POS stanova u V. Novaka.

Također su zatražili financijska izvješća o uloženim sredstvima i isplatama izvođačima radova, kao i jasno postavljene rokove useljenja za svaku zgradu uz garanciju da će to zaista biti moguće.

Sastanak nije održan budući da je 25. travnja Upravno vijeće Gradskih stanova održalo sjednicu na kojoj je zauzet stav da se sastanak s grupom kupaca održi po okončanju pregovora s izvođačima. Isto tako, Upravno vijeće i dalje smatra da s kupcima stanova treba sazivati individualne razgovore.

Na istoj je sjednici Upravno vijeće donijelo odluku o osnivanju rezervnog fonda za tri objekta u naselju Vilka Novaka, kao i za stambeni niz Hrašćica-Rajčul, te je Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama upućen zahtjev za doznakom financijskih sredstava iz rezervnog fonda, u ukupnom iznosu od 30.322.824 kuna.

Kako je istaknuo predstavnik kupaca stanova Tomica Drvar-Trtinjak, novoosnovana Udruga stanara POS Varaždin, čija je registracija u tijeku, za sada broji oko 30-tak članova te uskoro namjerava pokrenuti i pravne korake u zaštiti prava svojih članova, uz moguću tužbu protiv Gradskih stanova i Grada Varaždina.

Ujedno je pozvao sve ostale oštećene kupce stanova da im se jave na e-mail adresu [email protected] ili na njihovoj Facebook stranici.

Komentari